'Pirates of the Caribbean': Waarom de Black Pearl het snelste schip is

'Pirates of the Caribbean': Waarom de Black Pearl het snelste schip is

Waarom is de Black Pearl eigenlijk het snelste schip dat er is?

De Black Pearl is het snelste schip dat er is in de Pirates of the Caribbean-films. Dat heeft te maken met een deal tussen Jack Sparrow en Davy Jones. In dit artikel vertellen we je alles over dit deal.

Jaren voordat het schip als de Black Pearl bekend kwam te staan, was het schip de Wicked Wench. Het was een voormalig handelsschip dat gebruikt werd door de piraat Captain Morgan. De jonge Jack werd tijdens een strijd met de Silent Mary en kapitein Armando Salazar de kapitein gemaakt.

Davy Jones
Nadat Jack er op wonderbaarlijke wijze voor wist te zorgen dat de Wicked Wench won van Salazar en zijn bemanning, eindigde hij als werker voor de East India Trading Company en een van zijn grootste vijanden: Cutlet Beckett. Dit zette later het piratenbrandmerk P op Jack.

Beckett zorgde er ook persoonlijk voor dat het schip begon te zinken, waarop Jack besloot het enige te doen wat hij kon bedenken. Hij riep Davy Jones op, de verdoemde kapitein van de Vliegende Hollander.

Honderd jaar dienst
In ruil voor zijn ziel en honderd jaar dienst op de Flying Dutchman, ging Jones ermee akkoord om de Wicked Wench te redden en stond hij Jack toe in totaal dertien jaar de kapitein van het schip te zijn. Onderdeel van hun afspraak was dat de Black Pearl het snelste schip ter wereld zou zijn, sneller zelfs dan de Vliegende Hollander van Jones.

Jack besloot daarop om het schip opnieuw te verven: hij maakte het zwart en gaf het ook zwarte zeilen. Daarop doopte hij het om tot de Black Pearl. Interessant is natuurlijk dat het feit dat het schip zo snel was, het mogelijk maakte voor Jack om Davy Jones te ontlopen toen die zijn ziel kwam ophalen.

Op dit moment werkt Disney aan een Pirates of the Caribbean 6. Meer weten? Lees dan hier ons artikel over die film.

NieuwsFilm

meest populair