Algemeen

'Star Wars' nipt bij 10 beste filmreeksen, James Bond niet

En welke filmreeksen ontbreken in dit Rotten Tomatoes lijstje?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Ieder jaar worden er vele filmreeksen aangevuld met één of meerdere delen. Kijk alleen al naar het Marvel Cinematic Universe dat verleden jaar maar liefst drie nieuwe films kreeg. Maar zijn deze filmreeksen ook allemaal even goed? Hieronder een top tien lijstje van de grootste franchises.

Hieronder staan de franchises die de top tien haalden op basis van de gemiddelde Rotten Tomatoes score van de critici (Tomatometer) en publiek (Audience Score) en de gemiddelde box office-opbrengst in de States.

1. Toy Story (4 films)

2. Indiana Jones (4 films)

3. Middle-earth (6 films)

4. Marvel Cinematic Universe (23 films)

5. Back to the Future (3 films)

6. Spider-Man (8 films)

7. The Hunger Games (4 films)

8. Wizarding World (10 films)

9. How to Train Your Dragon (3 films)

10. Star Wars (12 films)

Waar is 007?
De grote afwezige in de lijst van Rotten Tomatoes is toch wel James Bond en zijn 24 films. Op zich is dit logisch aangezien de box office opbrengsten (zonder inflatie) veel lager zijn dan de reeksen hieronder die (veel) later van start zijn gegaan.

Andere reeksen die je zou kunnen missen zijn Jurassic Park, Fast and the Furious, X-Men, het DC Extended Universe, Pirates of the Caribbean, Batman en Transformers.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Toy Story op 1. Maar het 4e deel is zo ruk. Als ze het nou hebben gelaten bij het 3e deel.

BTTF en Indy staan imho bij hoger. Overgens heeft Indiana Jones maar 3 films. De 4e film bestaat slechts in een alternatieve realiteit.
Een alternatieve realiteit waarin zelfs Brie Larson op haar allerbest de rol vertoond als Captain Marvel. Smiley face

Chris23

Avatar

Voor mij:
1 : Star Wars (3 films)
2 : Middle-earth (3 films...mwoa..ik heb niet zo`n hekel aan
The Hobbit films eigenlijk (ondanks dat ik het eens ben met de kritieken (te veel cgi achtergronden en uitgerekt verhaal enz.)...en ook niet aan Ralph Bakshi`s LotR (jeugd sentiment). Dus : 7 films)
3 : Alien (2 films)
4 : Terminator (2 films)
5 : Mad Max (3 films (minus thunderdome))
5 : House of 1000 Corpses (2 films; 3 from Hell was helaas (maar niet geheel onverwachts) ondermaats)
6 : Pusher (3 films)
7 : After Porn Ends (3 films) Smiley face

(Raiders of the lost Ark vind ik ook te gek, maar die is gediskwalificeerd omdat het maar 1 film is Smiley face )

Dus ... The Hunger games staat boven The Godfather, Millenium, Sergio Leone`s clint westerns trilogy, Nolan`s Batmans, Romero`s Dead reeks, Quentin Tarantino`s "rewritten history" trilogy` (of kill bill 1 en 2) en de Cornetto trilogy enz. :-s ?

David Mills

Avatar

De Alien reeks mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Verder mis ik Mission impossible en Jason Bourne is de lijst.

Master Of Films

Avatar

Chris23 "(Raiders of the lost Ark vind ik ook te gek, maar die is gediskwalificeerd omdat het maar 1 film is Smiley face )"
Wauw, je bent echt een harde Indy ontkenner. Jij wint Smiley face

Hiss

Avatar

Wel een lijst van een bedenkelijk niveau en een hoog popcorn-gehalte. In een lijst als deze hoort Heimat bijvoorbeeld thuis. En inderdaad: the Godfathers zijn blijkbaar minder goed dan the Hunger Games of How to Train Your Dragon (al heb ik deze laatste nooit gezien). Lijkt me niet.

Blockbuster

Avatar

Ik denk dat als basis wordt genomen dat álle films uit de reeks van even hoge kwaliteit zijn. Daarom staat Mission Impossible er ook niet bij want deel 2 is ruk. En bij Bourne is deel 4 ruk. Bij Pirates zijn alleen de eerste 3 delen leuk. Bij Terminator ook alleen de eerste 3. Bij Jurassic Park was deel 3 weer een rotte appel. Bij Fast & Furious ook.

Van mij mag de originele Evil Dead trilogy van Saim Raimi erbij: alle 3 klassiekers. Net als de recente Planet Of The Apes trilogy. En Die Hard & Lethal Weapon 1 t/m 4.

leidenaar

Avatar

Blockbuster, ja je hebt gelijk. Iron Man 2 is top, spidey heeft geen matige films in de reeks, iedereen is blij met de prequels en nieuwe saga in het Star Wars universum, The Hobbit is ook van even hoge kwaliteit als TLotR en Indy 4 is iedereen gek op.

Slaat echt nergens op wat je zegt.

Fast & Furious heeft wel meer rotte appels in de reeks maar dat valt jou vast niet op.

And...Action

Avatar

Wat de critici van films vindt is betekenisloos voor mij. Die kijken anders naar films. De audience score zegt meer na verloop van tijd als de mening van de neutrale kijker die van de fans overspoeld. Dit natuurlijk op basis van de psychohistorie van Hary Seldon ;)

baron nostalgia

Avatar

Vervang dragons en hunger game s met 007 en pirates en ik ben tevreden

BillySavastano

Avatar

@blockbuster, welke MI2 is ruk?! Voor mij is die juist een classic! en er zijn genoeg andere mensen die hem wel goed vinden, smaken verschillen. Hetzelfde geld voor Bourne, toevallig afgelopen weekend alle bournes nog gekeken op netflix en kon me herinneren dat ik de eerste keer legacy niks aan vond maar deze 2e keer kon ik hem wel meer waarderen als je alles achter elkaar kijkt. Verder meteen on topic ben ik het eens met David Mills: Mission Impossible en Jason Bourne hadden van mij best de plek in mogen nemen van Hunger Games en bijvoorbeeld Toy Story en/of Train your Dragon

Mothercopper

Avatar

The Hunger Games??? Mijn God, wat een bagger was dat.

JohannesDC

Avatar

@leidenaar. Iedereen heeft toch een mening of niet. Jij gaat ook gewoon maar met de kliek mee. Jij bent zo iemand die zegt dat er maar 3 echte SW films zijn en dat alleen maar LOTR goed was. Ik vind persoonlijk de eerste 3 SW films en ook LOTR ontzettend langdradig en saai. Zwaar overschat. Maar ja ik ben dan ook niet ouder dan 25. Ik mag geen mening hebben over 'goede' oude films.

SteefL

Avatar

Hunger Games? Met dat hoofdpersonage dat gedwongen aan dat spel mee doet en de hele film die absurditeit dapper aanvecht, en die vervolgens aan het eind zich wel als een winnaar laat toejuichen door massa's mensen en met een grote smile zwaaiend naar nieuwe 'fans' een spreekwoordelijk kroontje laat opzetten. Wtf was DAT man??!!

Master Of Films

Avatar

JohannesDC "Iedereen heeft toch een mening of niet."
Wat dacht je van een onderbouwende mening ipv een mening.

JohannesDC "Ik vind persoonlijk de eerste 3 SW films en ook LOTR ontzettend langdradig en saai. Zwaar overschat."

Goed zo, lekker tegendraads de kliek in. Smiley face

De kliek waarvan de meeste mensen wel kan onderbouwen waarom ze klassiekers zijn geworden. Zo erg zelfs, dat er honderen YT vids te vinden zijn waarom de 3 SW films en de echte LOTR films zo goed zijn.

JohannesDC "Maar ja ik ben dan ook niet ouder dan 25. Ik mag geen mening hebben over 'goede' oude films."
"Goede" oude films. Ik dacht even dat je over Citizen Kane, City Lights, Metropolis, Das Cabinet des Dr. Caligari, Le voyage dans la lune had. Definitie van "goede" oude films is wel erg rekbaar voor iemand onder 25. Smiley face

SteefL "Wtf was DAT man??!!"
Nou DAT was The Hunger Games.

TwinsA

Avatar

Persoonlijk niet helemaal mee eens, bij mij zou ze er een beetje anders uitzien.

Mothercopper

Avatar

Chill dudes. Iedereen mag een mening hebben. Ik was 8 toen ik SW a new hope in de bios zag. Zo'n film in die tijd was absoluut ongekend. Wij werden gewoon weggeblazen in de bios. Voor die tijd revolutionair. Ik begrijp heel goed dat de jongere generatie de film saai of langdradig vindt, maar in het licht van de jaren zeventig was dit fenomenaal.

Drogodracarys

Avatar

Ieder zijn voorkeur he Smiley face maar buiten the hunger games zou mijn lijstje er toch wel wat anders uitzien. Alien ,Terminator,Nolan's Batman Trilogy ,Evil dead, the conjuring en aanverwante , excorsism ,leathal weapon en diehard reeks er in zitten

Bigds9fan

Avatar

Dit gaat grotendeels over de opbrengsten.

Alleen de 1ste 3 Star Wars films zijn echt goed en dan ook puur omdat men andere standaards had in die tijd.

De prequel trilogy was al flawed en de Disney films ... laat maar zitten. De Star Trek reboot films hebben ook hun fouten maar doen tenminste iets nieuws.

centr1no

Avatar

Hallo dames en heren.
Het is van Rotten Tomatoes!!!
Waarom nog de moeite nemen te discussiëren?

wezel

Avatar

Het nadeel van terminator en alien is dat de eerste twee films goed zijn, maar de vervolgen daar op allemaal een stuk minder zijn.
Verder vind ik the hunger games niet helemaal in dit rijtje thuis passen. Dan liever the dark knight of James bond.

NieuwsFilm

meest populair