Horrortrilogie 'Fear Street' van R.L. Stine (Goosebumps) komt direct naar Netflix

De films moeten in de zomer van 2021 te streamen zijn.

Hoewel de makers aanvankelijk nog een bioscooprelease in gedachten hadden, zal de nieuwe horror-trilogie Fear Street, gebaseerd op de duistere en gewelddadige tienerboekenreeks van Goosebumps-schrijver R.L. Stine, volgend jaar direct op Netflix verschijnen.

Het originele plan van Fox was om in de zomer van 2021 per maand één deel uit te brengen, met als achterliggend idee dat horrorfans de films in de bioscoop zouden kunnen bingen. Nu hoef je echter niet meer je huis uit om de films te zien, want Netflix maakt ze volgend jaar beschikbaar tijdens hun zogenaamde "Summer of Fear".

Drie periodes
De Fear Street-saga begint in 1994, als een groep tieners erachter komt dat de angstaanjagende dingen die gebeuren in hun dorp Shadyside, met elkaar verbonden zijn. Erger nog, de tieners zouden zomaar de volgende slachtoffers kunnen worden. De films bestrijken drie periodes, waaronder zelfs de zeventiende eeuw.

Kiana Madeira en Olivia Welch spelen een lesbisch stel met een moeizame relatie, die het doelwit worden van de afgrijselijke dingen die er in hun dorp gebeuren. Beide actrices spelen twee verschillende personages, één in de jaren negentig en één in de zeventiende eeuw, een periode waarin het nog een stuk moeilijker was om gay te zijn.

Cast & crew
De drie films werden geregisseerd door Leigh Janiak en de rest van de cast bestaat uit Benjamin Flores Jr, Gillian Jacobs, Darrell Britt-Gibson, Ashley Zukerman, Fred Hechinger, Julia Rehwald en Jeremy Ford.

Er wordt al vijf jaar gewerkt aan een Fear Street-verfilming. Het originele binge-plan voor de bioscooprelease had een frisse wind moeten zijn, maar de coronacrisis heeft weer eens roet in het eten gegooid. Zoals in veel gevallen is er daarom voor gekozen om de film direct op Netflix uit te brengen.

NieuwsFilm

meest populair