Fox wil drie 'Fear Street'-boekverfilmingen kort na elkaar uitbrengen

Fox wil drie 'Fear Street'-boekverfilmingen kort na elkaar uitbrengen

Leigh Janiak (Honeymoon) overziet het schrijfwerk en regisseren.

Het is een kleine twee jaar geleden sinds het nieuws uitkwam dat 20th Century Fox de filmrechten van R.L. Stine's Fear Street-boeken binnenhaalden. De welbekende schrijver, die zowel jong als oud met zijn werk amuseert, heeft meer dan honderd Fear Street-delen uitgebracht. Genoeg verhalen voor Fox dus om een film mee te maken. Laten we nu dan eindelijk een beetje inzicht hebben gekregen over het hoe en wat.

De nieuwe informatie hebben we te danken aan The Hollywood Reporter. Zij melden als eerst dat Fox een regisseuse heeft aangesteld om de adaptatie te verwezenlijken. Het gaat om Leigh Janiak, die in 2014 Honeymoon uitbracht. De mysterieuze horror met Game of Thrones-actrice Rose Leslie is door de critici goed ontvangen.

Daarnaast berichten ze dat het niet om één Fear Street-film gaat, maar om drie. De verhalen, die allen in een andere tijdsperiode zullen plaatsvinden, worden geschreven door Kyle Killen (The Beaver), Zak Olkewicz (Lights Out) en Silka Luisa. Nu komt het interessantste. Janiak zal naast het regisseren ook nauw met de schrijvers aan de scenario's werken, want Fox wil dat de films achter elkaar opgenomen worden. De bedoeling is dat ze dan in een bepaald jaar ook kort na elkaar uitkomen in de bioscoop. Volgens de website moet er tussen elke filmrelease een maand zitten. Een ingewijde vergelijkt het concept met bingewatchen, maar dan voor films.

De boeken van Fear Street spelen zich af in Shadyside, een fictief stadje in de staat Ohio. Deze zijn meer gericht op tieners, daar waar Stine's Kippenvel/Goosebumps-verhalen voor kinderen zijn. In tegenstelling tot de laatstgenoemde boeken vallen er ook meer doden in Fear Street en gebeurt dat dikwijls op bloederige wijze.



NieuwsFilm

meest populair