Celebrity

Yahya-Abdul Mateen II (Aquaman) over opnames 'The Matrix 4' en racisme

Het gaat niet geweldig in Amerika.

door FilmTotaal om 12:57 in Celebrity
Yahya Abdul-Mateen II weet de laatste jaren grote rollen te scoren. Zo speelde de acteur een van de villains in Aquaman maar vertolkt hij ook de hoofdrol in de Candyman-sequel, iets waar veel mensen naar uitkijken. Toch zegt Mateen dat het niet altijd even makkelijk is voor een zwarte acteur in Hollywood.

Tijdens een recent interview laat de 34-jarige acteur zich erover uit: ''Als een zwarte man in Amerika moet je leren zo veel mogelijk voorraden aan te leggen voor je overleving. Na de dood van George Floyd, heb ik me ook alleen, depressief, gefrustreerd met het systeem, angstig en hulpeloos gevoeld''.

Matrix 4
Mateen II, die ook in de Watchmen-serie te zien is, is momenteel in Duitsland voor de opnames van The Matrix 4. Ondanks het feit dat hij het goed naar de zin heeft, vraagt hij zich af of hij nu niet beter in Amerika zou kunnen zitten om mee te protesteren.

''Ik heb een geweldige baan en heb het goed naar mijn zin. Maar op dit moment hebben we in Amerika hard hulp nodig. Krijgers die durven op te komen voor gelijke rechten. Mensen zoals ik met een platform zijn nodig om hun stem te laten horen en op te staan voor wat juist is''.

''Ik vraag me dus af of ik er goed aan doe nu met een film bezig te zijn, terwijl ik ook in Amerika zou kunnen meehelpen. Ik doneer mijn geld en tijd en gebruik mijn status om anderen te helpen maar soms voelt het nog steeds alsof het niet genoeg is. Ik wil zoveel mogelijk doen en meehelpen''.

NieuwsFilm

meest populair