Spetterende Zuid-Koreaanse ruimteactie in trailer 'Space Sweepers'

Spetterende Zuid-Koreaanse ruimteactie in trailer 'Space Sweepers'

Het land probeert een nieuw genre aan zijn indrukwekkende repertoire toe te voegen.

Zuid-Korea wordt een steeds grotere speler op de internationale filmmarkt. Hun nieuwste product Space Sweepers is een avontuurlijke sciencefiction met internationale allure.

Ondanks hun goede wil is de crew van ruimteschip Victory nog altijd blut. Wanneer de vernietiging van de Aarde nabij is, proberen ze nog wat geld te verdienen. Ze zijn niet van plan de wereld te redden, maar met rijkdom in het verschiet kunnen ze misschien niet anders.

Diversiteit
Qua diversiteit zit het wel snor met het Aziatische land. Men maakte bijvoorbeeld fenomenale thrillers zoals Memories Of Murder en spannende horrorfilms als Train To Busan.

Maar ook de wraakfilm wist men een nieuwe draai te geven met Old Boy. En vergeet Oscarwinnaar Parasite niet. Deze film opende ook voor het grote publiek de poort naar Zuid-Korea.

Ruimteavontuur
Nu probeert men dus ook het ruimteavontuur op de kaart te zetten. Space Sweepers wordt gezien als de eerste sciencefiction-blockbuster van het land. Hij moet dit jaar in de Koreaanse bioscopen verschijnen. Over een internationale release is nog niets bekend.

Bekijk hier de trailer.


Een bijrol zou zijn weggelegd voor Hobbit-acteur Richard Armitage, al is die in de trailer niet te zien.

NieuwsFilm

meest populair