Video

Spetterende Zuid-Koreaanse ruimteactie in trailer 'Space Sweepers'

Het land probeert een nieuw genre aan zijn indrukwekkende repertoire toe te voegen.

door Timothy van Damme om 15:28 in Video
Zuid-Korea wordt een steeds grotere speler op de internationale filmmarkt. Hun nieuwste product Space Sweepers is een avontuurlijke sciencefiction met internationale allure.

Ondanks hun goede wil is de crew van ruimteschip Victory nog altijd blut. Wanneer de vernietiging van de Aarde nabij is, proberen ze nog wat geld te verdienen. Ze zijn niet van plan de wereld te redden, maar met rijkdom in het verschiet kunnen ze misschien niet anders.

Diversiteit
Qua diversiteit zit het wel snor met het Aziatische land. Men maakte bijvoorbeeld fenomenale thrillers zoals Memories Of Murder en spannende horrorfilms als Train To Busan.

Maar ook de wraakfilm wist men een nieuwe draai te geven met Old Boy. En vergeet Oscarwinnaar Parasite niet. Deze film opende ook voor het grote publiek de poort naar Zuid-Korea.

Ruimteavontuur
Nu probeert men dus ook het ruimteavontuur op de kaart te zetten. Space Sweepers wordt gezien als de eerste sciencefiction-blockbuster van het land. Hij moet dit jaar in de Koreaanse bioscopen verschijnen. Over een internationale release is nog niets bekend.

Bekijk hier de trailer.


Een bijrol zou zijn weggelegd voor Hobbit-acteur Richard Armitage, al is die in de trailer niet te zien.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ziet er vermakelijk uit.
Het grootste minpunt bij veel van de Aziatische sci-fi en fantasyfilms in het verleden was toch vaak de erbarmelijk slecht uitgevoerde cgi, maar langzaamaan wordt dat steeds beter.
En ze komen ook nog eens met redelijk originele ideeën voor dit soort over the top films.
Shanghai Fortress en The Wandering Earth op Netflix zijn ook prima vermaak.

NieuwsFilm

meest populair