Ondanks corona komt X-Men spin-off 'The New Mutants' binnenkort wél in de bioscoop

Dit nadat de film voorheen meerdere malen werd uitgesteld.

Lange tijd leek The New Mutants een donkere toekomst beschoren. De film werd meermaals uitgesteld, er werden heropnames gedaan en uiteindelijk twijfelde menigeen of de film ooit nog wel zou verschijnen. Nu komt de film er, ondanks de huidige crisis, toch gewoon!

Eerst zou de film in 2018 verschijnen, toen werd het naar 2019 verschoven. Toen werd Fox, die de film aanvankelijk ontwikkelde, overgenomen door Disney. Hierdoor werd de toekomst wederom onzeker. In april dit jaar moest het dan toch eindelijk gebeuren voor de film, maar wegens het coronavirus werd de film toch weer uitgesteld tot de nazomer. Deze keer bevestigd Disney dat de X-Men-spin-off er nu wel gewoon gaat komen, ondanks het feit dat in de V.S. het merendeel van de bioscopen gesloten zijn.

Uitgebreide mail aan bioscoopexploitanten
In de V.S. heeft Disney recentelijk blijkbaar een uitgebreide mail aan haar bioscoopexploitanten gestuurd dat de film er deze keer écht gaat komen en er kaartjes verkocht mogen worden. Lange tijd werd er aangenomen dat de film simpelweg via Disney+ zou uitkomen. Het lijkt er echter op dat de oude Fox-contracten dit verhinderden. Volgens deze contracten zou de film in de bioscoop moeten debuteren en mag hij pas na twee jaar op streamingservices verschijnen. Daarom zal het voor Disney interessanter zijn om tijdens dit zwaar weer de film toch maar gewoon uit te brengen, gezien deze pas in 2022 op Disney+ kan verschijnen.

In Nederland is de film vanaf 2 september in de bioscopen te zien, althans dat lijkt deze keer daadwerkelijk de bedoeling. Of zal er toch weer een konijn uit de hoge hoed komen? Binnenkort zullen we het weten!

NieuwsFilm

meest populair