Algemeen

Ondanks corona komt X-Men spin-off 'The New Mutants' binnenkort wél in de bioscoop

Dit nadat de film voorheen meerdere malen werd uitgesteld.

door Steven van der Vegt om 06:58 in Algemeen
Lange tijd leek The New Mutants een donkere toekomst beschoren. De film werd meermaals uitgesteld, er werden heropnames gedaan en uiteindelijk twijfelde menigeen of de film ooit nog wel zou verschijnen. Nu komt de film er, ondanks de huidige crisis, toch gewoon!

Eerst zou de film in 2018 verschijnen, toen werd het naar 2019 verschoven. Toen werd Fox, die de film aanvankelijk ontwikkelde, overgenomen door Disney. Hierdoor werd de toekomst wederom onzeker. In april dit jaar moest het dan toch eindelijk gebeuren voor de film, maar wegens het coronavirus werd de film toch weer uitgesteld tot de nazomer. Deze keer bevestigd Disney dat de X-Men-spin-off er nu wel gewoon gaat komen, ondanks het feit dat in de V.S. het merendeel van de bioscopen gesloten zijn.

Uitgebreide mail aan bioscoopexploitanten
In de V.S. heeft Disney recentelijk blijkbaar een uitgebreide mail aan haar bioscoopexploitanten gestuurd dat de film er deze keer écht gaat komen en er kaartjes verkocht mogen worden. Lange tijd werd er aangenomen dat de film simpelweg via Disney+ zou uitkomen. Het lijkt er echter op dat de oude Fox-contracten dit verhinderden. Volgens deze contracten zou de film in de bioscoop moeten debuteren en mag hij pas na twee jaar op streamingservices verschijnen. Daarom zal het voor Disney interessanter zijn om tijdens dit zwaar weer de film toch maar gewoon uit te brengen, gezien deze pas in 2022 op Disney+ kan verschijnen.

In Nederland is de film vanaf 2 september in de bioscopen te zien, althans dat lijkt deze keer daadwerkelijk de bedoeling. Of zal er toch weer een konijn uit de hoge hoed komen? Binnenkort zullen we het weten!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Lijkt me echt wel tof ben al zo lang niet naar een film geweest =/

Spider-fan

Avatar

Dark Phoenix zag ik nou afgeprijsd liggen. Dan komt het dilemma om hem te kopen of niet. Aan de ene kant is het gewoon geen goede film, maar het blijft X-men en ik vind Turner toch leuk als Jean. Het is sowieso vaak interessant om de audiocommentaren te luisteren, vooral ook als de film niet zo goed is. Soms snap je de gemaakte keuzes dan beter hoe verkeerd die ook waren. Het kan verhelderend zijn, maarja de film zal er niet beter door worden, dus dat is altijd een beetje het dilemma met gefaalde films wel of niet kopen.

Sunspot

Avatar

Gaat denk wel leuk worden, hoop dat het verhaal ook wat diep is, niet alleen maar horror, superheldenfilm

Sunspot

Avatar

@Spider-fan

Gewoon halen, als er extra's op zitten, interessant genoeg.

kokosnoot

Avatar

@Spider-fan Ik vond de film gestreamed wel leuk maar matig voor biosfilm. Toch wil ik hem wel hebben om nog eens te kijken.

@Sunspot Dat laatste is de vraag. Lijkt me niet...al hoop ik het wel natuurlijk!!!

NieuwsFilm

meest populair