Algemeen

Wow! 'Tenet' gebruikte helemaal geen green screens

De film is volledig met praktische effecten opgenomen.

door Jim Pedd om 06:35 in Algemeen
Een sneak peek die aan de rerelease van Inception vastgehangen is, laat zien dat Christopher Nolan bij de opnames van Tenet geen green screen gebruikt heeft. Je zal dus enkel praktische effecten te zien krijgen.

De film is vanaf 26 augustus dan eindelijk in de bioscoop te zien. Heel veel van de nieuwe Nolan-film weten we niet. Tenet heeft in elk geval hoofdrollen voor John David Washington en Robert Pattinson en speelt zich af in de wereld van internationale spionage. We volgen een groep agenten die een catastrofale gebeurtenis proberen tegen te houden, met behulp van tijdmanipulatie.

Enkel praktische effecten
In een speciale sneak peek staat dat de film geen green screen gebruikt heeft. In plaats daarvan is alles wat je ziet praktisch gedaan. Een deel daarvan wisten we al, want in het verleden kregen we te horen dat Nolan voor de opnames een echte Boeing 747 liet ontploffen en dat de crew er zo achter kwam hoe veel beter dat er uit zag dan wanneer je zoiets doet met visuele effectgen.

Tenet draait vanaf 27 augustus in de Nederlandse bioscoop.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Nolan gebruikt nooit green screens in zijn films, dus is niet alleen in Tenet.

Rutherford

Avatar

Die scene in Inception was magistraal (ik denk droom 2, in het hotel), zeker als je achteraf zag dat dit effectief een ronddraaiende kamer was. Filmmaker pur sang.

centr1no

Avatar

Mav Damian "Nolan gebruikt nooit green screens in zijn films"
Praat geen onzin man.
Hij gebruikt ze niet als het niet nodig is, maar soms kun je niet anders.
En je hebt geen green screens nodig om de boel vol te stampen met cgi.
Het spreekt voor hem dat hij de voorkeur geeft zoveel mogelijk zonder cgi te doen maar nogmaals, soms kun je niet anders.

Rob

Avatar

The Mandalorian gebruikt een erg interessante techniek, nml virtual sets. Hierdoor kloppen reflecties. Zijn nu genoeg filmpjes van op youtube te zien voor de geïnteresseerden.

Mav Damian

Avatar

centr1no "En je hebt geen green screens nodig om de boel vol te stampen met cgi."
Awel! Nolan staat bekend met zijn grootschalige praktische effecten en het niet of zo weinig mogelijk gebruiken van green screens. Nooit is meschien inderdaad wat overdreven, maar het is niet de eerste keer dat hij geen green screens gebruikt in zijn films. Hij is er inderdaad niet tegen om hier en daar wat cgi te gebruiken als het echt nodig is.

Steve-O

Avatar

In Interstellar zat volgens mij maar 1 green screen shot lol

Ik kijk enorm uit naar Tenet!

Broodrooster

Avatar

Van de week Greyhound gezien, ik begin een beetje moe te worden van alle CGI in films. Ik verlang echt naar Tenet alleen al omdat het een CGI arme film is.

centr1no

Avatar

@ Broodrooster
Aan de hand van een sneak peek concludeert e.o.a. twitteraar dat in de hele film geen screen screen is gebruikt.
En er is geen enkel bewijs dat de film cgi-arm is want niemand heeft 'm gezien.

NieuwsFilm

meest populair