Algemeen

Martin Scorsese (The Irishman) sluit megadeal met Apple TV+

Zijn films en tv-projecten worden eerst aan Apple aangeboden.

door Bram de Groot om 09:31 in Algemeen
De bejubelde filmmaker Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street) had het jarenlang erg moeilijk om de film The Irishman te maken. Filmstudio's zagen namelijk geen brood in de peperdure misdaadfilm. Netflix stapte in en nu lijkt Scorsese helemaal in zijn nopjes met de streamingdiensten.

De Oscarwinnaar en Apple TV+ hebben eerder een deal gesloten voor de film Killers of the Flower Moon en nu is hij ook voor meerdere jaren aan de jonge streamingdienst verbonden. Dit meldt Deadline.

Komende jaren zal Apple als eerste Scorseses projecten te zien krijgen en daarnaast zal hij films en tv-series voor Apple TV+ ontwikkelen als (uitvoerend) producent.

Killers of the Flowers Moon
Zijn eerste project lijkt Killers of the Flowers Moon met Leonardo DiCaprio te gaan worden. Scorsese regisseert de film die naar verluidt een prijskaartje van maar liefst 200 miljoen zal hebben.

Een paar maanden geleden kwam Scorsese nog in het nieuws doordat hij aangaf dat de films van Marvel "géén cinema" zijn en andere films verdrijven van het witte doek.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Corona is geen cinema. Marvel wel.

Rotten-Bananas

Avatar

Gaan we het einde van de bioscoop dan toch nog snel krijgen?
Als streamingdiensten zo al deze projecten, scripts en filmmakers gaan opkopen wat is dan de toekomst voor de bioscoop? Films uitbrengen in de bios is duurder dan direct op streaming te zetten, bovendien is dat niet je doelgroep.

Andre63

Avatar

Ik ga geen Apple TV aanschaffen voor een film van Martin Scorsese.

Indy5

Avatar

Apple heeft deep pockets , kunnen elke regisseur of acteur/actrice aan zich binden.De filmstudio"s voelen de hete adem van de streamingsdiensten.Ik voorspel dat er fusie"s gaan komen in de filmwereld en ook bij de streamingsdiensten.De grote vraag blijft wel hoe het bioscooplandschap er uit gaat zien met Covid en daarna.

Master Of Films

Avatar

Rotten-Bananas "Gaan we het einde van de bioscoop dan toch nog snel krijgen?"
Gaat niet gebeuren. Er zijn namelijk ook filmmakers die alleen films voor de bioscoop willen gaan maken, o.a. Uwe Boll, Tommy Wiseau & Neil Breen.

Maac

Avatar

Een bijna 80-jarige regisseur die al jaren in de top meedraait en die er niet voor terugdeinst mee te gaan met de tijd.
Respect.

Luizelgespuizel

Avatar

Hoop wel dat Apple het familie only content ding heeft laten varen. Zit niet te wachten op een Scorsese voor alle leeftijden.

Blockbuster

Avatar

Voor meerdere jaren nog wel. Zo zo, Apple neemt wel een risico hoor met een man op leeftijd. Een corona-besmetting kan hem bijvoorbeeld al fataal worden.

vinz3nt

Avatar

Dus Netflix geeft hem als enige de kans een film te maken die hij al heel lang wilde maken maar nergens voor elkaar kreeg, terwijl hij anti streamingdiensten was en nu gaat ie ineens bij Apple tv? Na disney+ de meest nutteloze dienst

NieuwsFilm

meest populair