Martin Scorsese (The Irishman) sluit megadeal met Apple TV+

Martin Scorsese (The Irishman) sluit megadeal met Apple TV+

Zijn films en tv-projecten worden eerst aan Apple aangeboden.

De bejubelde filmmaker Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street) had het jarenlang erg moeilijk om de film The Irishman te maken. Filmstudio's zagen namelijk geen brood in de peperdure misdaadfilm. Netflix stapte in en nu lijkt Scorsese helemaal in zijn nopjes met de streamingdiensten.

De Oscarwinnaar en Apple TV+ hebben eerder een deal gesloten voor de film Killers of the Flower Moon en nu is hij ook voor meerdere jaren aan de jonge streamingdienst verbonden. Dit meldt Deadline.

Komende jaren zal Apple als eerste Scorseses projecten te zien krijgen en daarnaast zal hij films en tv-series voor Apple TV+ ontwikkelen als (uitvoerend) producent.

Killers of the Flowers Moon
Zijn eerste project lijkt Killers of the Flowers Moon met Leonardo DiCaprio te gaan worden. Scorsese regisseert de film die naar verluidt een prijskaartje van maar liefst 200 miljoen zal hebben.

Een paar maanden geleden kwam Scorsese nog in het nieuws doordat hij aangaf dat de films van Marvel "géén cinema" zijn en andere films verdrijven van het witte doek.

NieuwsFilm

meest populair