Algemeen

Hoofdpersoon Pixar's 'Luca' is knipoog naar Studio Ghibli

De volle naam is een bekende...

door Niels van Arkel om 13:09 in Algemeen
Eind vorige maand werd bekend dat Pixar bezig is aan een derde originele film in een paar jaar: Luca. Dankzij een nieuw copyright-register weten we nu meer over de hoofdpersoon van de animatiefilm.

De stijlgids onthulde namelijk de volledige naam van het karakter: Luca Portorosso. Voor de oplettende lezer: Portorosso is een slimme woordspeling op de beroemde Studio Ghibli-film Porco RossoPorco Rosso
De film kwam in 1992 uit en gaat over een Italiaanse piloot die in een varken veranderd. Regisseur Enrico Casarosa heeft al meerdere malen aangegeven fan te zijn van regisseur Hayao Miyazaki en Japanse animatie in het algemeen.

Synopsis
Luca komt, zonder corona-uitstel, op 18 juni 2021 in de bioscopen. De synopsis van de film luidt als volgt:

Midden in een prachtige badplaats aan de Italiaanse Riviera, volgen we in de originele animatiefilm een coming-of-age-verhaal over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft vol met gelato, pasta en eindeloze scootertochten. Luca deelt deze avonturen met zijn nieuwe beste vriend, maar al het plezier wordt bedreigd door een diepgeworteld geheim: hij is een zeemonster uit een onderwaterwereld.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

sephiroth1986

Avatar

Oh fijn, dan ga ik even terug de tijd in, terug naar 18 juni...

NieuwsFilm

meest populair