Algemeen

'Tenet'-opnames waren wel heel complex voor de tijdseffecten

Christopher Nolan ging echt heel ver voor de opnames van Tenet.

door Jim Pedd om 09:00 in Algemeen
Christopher Nolan bleek voor zijn Tenet enkel praktische effecten gebruikt te hebben. Dat betekent ook dat er bepaalde trucs toegepast moesten worden voor het tijdeffect dat de film laat zien.

In Tenet kunnen de personages de tijd manipuleren. Dat betekent dat we soms interessante dingen gaan zien. In een van de trailers zagen we bijvoorbeeld een auto die crashte vervolgens weer ont-crashen. Om dat soort effecten te realiseren, blijkt Nolan materiaal telkens tweemaal opgenomen te hebben. Een keer op een normale manier en een keer achterstevoren.

Tijd terugdraaien
Uit een special die te zien was voor de rerelease van Interstellar blijkt weer hoe Nolan dit soort effecten bewerkstelligde. Blijkbaar nam hij elke scène waarin sprake is van time inversion, tweemaal op. En jawel, dat is precies zo ingewikkeld als je zou denken. De castleden moesten namelijk ook alles achterstevoren doen.

Daarmee blijkt eens te meer hoe erg Nolan zijn best heeft gedaan om van Tenet iets unieks te maken. Dat lijkt wel te lukken, eens te meer omdat de film een van de weinige grote releases dit jaar zal zijn.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Word dit weer net zo en snobberig en uitleggerig als Inception?

Mav Damian

Avatar

^Is niet alleen in Inception hoor. In de meeste Nolan films komt het voor, dus zou me niet verbazen als dit ook in Tenet gebeurd.

Fan-fan

Avatar

Niet echt wereldschokkend. Zo is de video in onderstaande link ook opgenomen. En het zal in veel oudere films ook wel eens gebruikt zijn. Tenet zal wel iets ingewikkelder enscenering vereisen en cgi toepassen, maar het principe is niet nieuw.

tokyo reverse

NieuwsFilm

meest populair