'Tenet'-opnames waren wel heel complex voor de tijdseffecten

Christopher Nolan ging echt heel ver voor de opnames van Tenet.

Christopher Nolan bleek voor zijn Tenet enkel praktische effecten gebruikt te hebben. Dat betekent ook dat er bepaalde trucs toegepast moesten worden voor het tijdeffect dat de film laat zien.

In Tenet kunnen de personages de tijd manipuleren. Dat betekent dat we soms interessante dingen gaan zien. In een van de trailers zagen we bijvoorbeeld een auto die crashte vervolgens weer ont-crashen. Om dat soort effecten te realiseren, blijkt Nolan materiaal telkens tweemaal opgenomen te hebben. Een keer op een normale manier en een keer achterstevoren.

Tijd terugdraaien
Uit een special die te zien was voor de rerelease van Interstellar blijkt weer hoe Nolan dit soort effecten bewerkstelligde. Blijkbaar nam hij elke scène waarin sprake is van time inversion, tweemaal op. En jawel, dat is precies zo ingewikkeld als je zou denken. De castleden moesten namelijk ook alles achterstevoren doen.

Daarmee blijkt eens te meer hoe erg Nolan zijn best heeft gedaan om van Tenet iets unieks te maken. Dat lijkt wel te lukken, eens te meer omdat de film een van de weinige grote releases dit jaar zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair