Wie vind jij de beste vertolker van 'James Bond' NA Sean Connery?

Wie vind jij de beste vertolker van 'James Bond' NA Sean Connery?

Je raadt nooit wie fans op de tweede plaats zetten...

Wereldwijd zijn filmliefhebbers het er eigenlijk altijd onherroepelijk over eens; zonder Sean Connery was de James Bond-franchise nooit het succes geworden wat het nu is. In een recente opiniepeiling van RADIO TIMES stond hij dan ook stevig op de eerste plaats.

Net zoveel complimenten kunnen natuurlijk gegeven worden aan zijn vijf opvolgers die ervoor gezorgd hebben dat de reeks na bijna zestig jaar nog steeds springlevend is. Echter ziet de uiteindelijke Top-5 er net iets anders uit dan je zou verwachten. Of misschien zag je dit volledig aankomen.

Op de tweede plaats eindigde namelijk tweevoudig vertolker Timothy Dalton en dat is best verrassend, gezien de populariteit van Roger Moore en diens record van zeven vertolkingen. Hij eindigde op plek vier en moet zelfs viervoudig vertolker Pierce Brosnan voor zich dulden.

Dalton wordt vaak in één adem genoemd met acteur George Lazenby die nóg korter de zwarte smoking met Walther PPK mocht dragen.

Craig nou wat!
Lazenby eindigde op plek vijf. En daar komt de volgende onverwachte wending (althans, voor ondergetekende), want aangezien er zes acteurs zijn, moest er voor een Top-5 dus keihard iemand afvallen en dat werd niemand minder dan huidig vertolker Daniel Craig. Dus op een rijtje:
1) Sean Connery (Schots)
2) Timothy Dalton (Engels)
3) Pierce Brosnan (Iers)
4) Roger Moore (Engels)
5) George Lazenby (Australisch)
6) Daniel Craig (Engels)

Ben jij het eens met bovenstaande uitslag? Heb jij een andere favoriet? Of ga je stiekem dwarsliggen door gewoon te zeggen dat je Connery helemaal niet de beste 007 vindt? Laat je mening horen in de comments!

NieuwsFilm

meest populair