Algemeen

'QT8' over Quentin Tarantino wordt als eerste 18+

Eerste bioscoopfilm met de classificatie voor achttien jaar en ouder.

door Bram de Groot om 15:54 in Algemeen
Komende weken organiseren de bioscopen van Pathé al voorpremières van de documentaire QT8 en vanaf 1 oktober is deze in alle Nederlandse bioscopen te zien. Opvallend is dat deze licht verouderde docu als eerste bioscoopfilm de nieuwe Kijkwijzer-classificatie voor achttien jaar en ouder krijgt.

Ook opvallend is dat er in de docu enkel beelden zitten uit Quentin Tarantino's eerdere films die eerder door Kijkwijzer zijn geclassificeerd voor zestien jaar en ouder. Denk aan films als Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Inglorious Basterds en Kill Bill. De docu bevat nog niet QT's nieuwste film, Once Upon a Time... in Hollywood uit 2019.

Twee nieuwe adviezen
Naast de nieuwe kijkwijzer 18+ voor films met die extreem geweld of porno bevatten, is er begin dit jaar ook een kijkwijzer ingevoerd voor films die geschikt worden bevonden voor een doelgroep vanaf 14 jaar. Deze bestaan naast de al bestaande leeftijdsclassificaties: alle leeftijden, 6+, 9+, 12+ en 16+.

NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer, deed dit omdat "in het huidige media-aanbod meer dan voorheen een genuanceerde classificatie is vereist voor heftige inhoud en beelden".2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Lol... Matige docu, paar acteurs die wat zeggen en clips van films

Calvero

Avatar

Zijn er veel kinderen die deze documentaire zouden willen zien?

NieuwsFilm

meest populair