Zit er stiekem een mens/dinosaurus-hybride in 'Jurassic World'?

Zit er stiekem een mens/dinosaurus-hybride in 'Jurassic World'?

Jurassic World: Fallen Kingdom introduceert Maisie, waar misschien nog meer achter zit dan we al wisten.

In Jurassic World: Fallen Kingdom ontmoeten we het jonge meisje Maisie. Zij bleek een kloon te zijn en voelde daarom extra sympathie voor de dinosaurussen. Maar is Maisie Lockwood stiekem een mens/dinosaurus-hybride?

In de Jurassic World-films zien we twee belangrijke hybride dinosaurussen: de Indominus Rex en de Indoraptor. Maar we ontmoeten ook Maisie Lockwood, een meisje waarvan we gaandeweg leren dat ze gekloond is.

Menselijke kloon
In Fallen Kingdom is Maisie in eerste instantie ervan overtuigd dat ze de kleindochter van Sir Benjamin Lockwood is. Maar naarmate de film vordert, zijn er steeds meer aanwijzingen dat Lockwood iets verbergt voor Maisie. Zodra Mills Lockwood doodt en de controle over het bedrijf overneemt, onthult hij dat Maisie een kloon is van de overleden dochter van Lockwood.

Dat is ook wat een wig tussen Lockwood en John Hammond dreef. Eerstgenoemde gebruikte de nieuwe kloontechnologie om zijn dochter te klonen en daar was die techniek volgens Hammond juist niet voor bedoeld. De vraag is nu of Maisie misschien wel een hybride is en wat dinosaurus-dna in zich heeft.

Mens/dino-hybrides
Het idee van mens/dinosaurus-hybrides is niet nieuw in de franchise. In eerste versies van het script dat uiteindelijk tot Jurassic World zou evolueren, was er sprake van hybride wezens. Het ging om mens/dinosaurus/hond-hybrides die intelligent ouden zijn en tegelijk commando's konden opvolgen.

Uiteindelijk was het de film Jurassic World die met hybride dinosaurussen kwam (de Indominus) en met dinosaurussen die commando's van mensen opvolgen (Owen Grady en de Velociraptors). Een mens/dino-hybride zagen we nog niet, maar het zou wel mogelijk moeten zijn.

De theorie
Rhett Wilkinson schreef op Medium een interessant artikel waarin hij beargumenteerd waarom Maisie een mens/dinosaurus-hybride zou zijn. Volgens hem zijn er verschillende aanwijzingen voor die theorie. Allereerst is er het feit dat het personage geïntroduceerd wordt met muziek die ook voor dinosaurussen gebruikt is. En ze gedraagt zich een beetje als een dino als ze wil voorkomen dat Claire haar ziet bij hun eerste ontmoeting.

Ook lijkt Maisie een sterkere connectie te hebben met dinosaurussen dan de andere mensen, zelfs nog voordat ze weet dat ze een kloon is. Aan het eind van de film nemen Owen en Claire de zorg over Maisie op zich, wat Maisie alleen maar toestaat omdat ze Owen herkent van video's waarin hij de Velociraptors traint. Misschien vertrouwt ze hem daardoor instinctief.

Natuurlijk is het een leuke theorie, maar niet eentje die bewezen is. Van regisseur Colin Trevorrow weten we bovendien dat hij geen hybride dinosaurussen meer introduceert in Jurassic World: Dominion en meer terug naar de basis wil met zijn film. Maisie zou misschien wel een mens/dinosaurus-hybride kunnen zijn, maar dat speelt dan straks geen rol.

NieuwsFilm

meest populair