Waarom Laurence Fishburne niet in 'The Matrix 4' terugkeert

Waarom Laurence Fishburne niet in 'The Matrix 4' terugkeert

De acteur speelde Morpheus.

In 2022 verschijnt The Matrix 4 in de bioscoop en daarin spelen in ieder geval Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss weer hun bekende personages Neo en Trinity. Wie niet terugkeert is Morpheus van acteur Laurence Fishburne.

In gesprek met New York Magazine geeft Fishburne (Ant-Man and the Wasp, Batman v Superman: Dawn of Justice) aan dat hij niet werd uitgenodigd. "Ik ben niet uitgenodigd. Misschien moet ik dan maar weer een toneelstuk schrijven. Ik wens ze het beste. Ik hoop dat de film geweldig is," aldus Fishburne.

Over zijn rol als Morpheus
"Mensen zullen me waarschijnlijk het meest herinneren in die rol, wat geweldig is. Het is niet het enige waarvoor ik zal worden herinnerd, wat nog beter is," vertelde Fishburne. Ook geeft hij aan dat hij Darth Vader, Obi-Wan, Bruce Lee, Muhammad Ali en kungfu in het personage heeft gestopt.

"Het is het oude verhaal in een moderne context. Het is The One, de Christus, de Boeddha, de Godheid, het volledig gerealiseerde wezen verteld door het digitale tijdperk," aldus de niet terugkerende acteur.

Lana Wachowski's The Matrix 4 staat voor gepland voor 1 april 2022.

NieuwsFilm

meest populair