Algemeen

De eerste 'Harry Potter' gaat over de magische grens van 1 miljard dollar

Dit lukte tot nu toe 1 andere film in de franchise.

door Timothy van Damme om 10:39 in Algemeen
De bekendste tovenaar ter wereld heeft een mooie meevaller te pakken. Harry Potter and the Philosopher's Stone is bijna twintig jaar na de release namelijk toegetreden tot de club van films die meer dan 1 miljard dollar opbrachten.

Dit is natuurlijk toe te schrijven aan Covid-19. De film - die in Amerika The Sorcerer's Stone werd genoemd en in Nederland bekend staat als De Steen der Wijzen - werd dankzij het karige filmaanbod opnieuw uitgebracht in de bioscopen.

Vele kleintjes maken groot
Het succes heeft men vooral te danken aan de Chinese bioscopen. Daar kon je de film tevens in 3D en in Imax zien. Ongeveer 16.000 schermen zorgden daar samen voor maar liefst 13,6 miljoen dollar.

Maar vele kleintjes maken groot, dus vlak ook de rerelease in de Nederlandse bioscopen niet uit. Hier deden verschillende bioscopen een Harry Potter marathon, waarbij de films over een week verspreid werden.

7,74 miljard dollar
Het is de tweede film uit de reeks die over de grens van 1 miljard dollar gaat. Eerder lukte dat ook met Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Die staat op dit moment nog op voorsprong, met 1,34 miljard. In totaal bracht de reeks 7,74 miljard dollar op.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair