Orlando Bloom over de nieuwe 'Lord of the Rings'-serie: "Wordt geen remake van de films"

Orlando Bloom over de nieuwe 'Lord of the Rings'-serie: "Wordt geen remake van de films"

De acteur speelde een prominente rol in alle Middle-Earth-films van Peter Jackson.

Orlando Bloom is natuurlijk voornamelijk bekend van zijn rol als Legolas, in de The Lord of the Rings-trilogie en The Hobbit-films. Amazon komt nu ook met een Lord of the Rings-serie, waar Bloom zich in een recent interview over uitlaat.

Bloom, die ook al met Amazon heeft gewerkt aan de serie Carnival's Row, heeft een van de producenten van de Lord of the Rings-serie gesproken en deelt die informatie nu met ons: ''Ik had wel meerdere vragen voor hem. Maar op een gegeven moment zei ik, ik weet genoeg, ik hoef niet meer te weten''.

Geen remake
''Het wordt in ieder geval geen remake'' gaat de 43-jarige acteur verder. ''Het is niet gebaseerd op The Fellowship of iets in die stijl. Ik denk dat het interessant wordt, om deze wereld te ontdekken vanuit een ander perspectief''.

De peperdure serie (die een budget schijnt te hebben van zo'n 500 miljoen dollar) gaat dus een eigen kant op en een verhaal laten zien wat we nog niet kennen: ''Ik weet nog dat ik tijdens de opnames tegen Peter Jackson zei: ''Kun jij je voorstellen, dat dit misschien ooit misschien nog eens opnieuw gemaakt zal worden?'' Nu, 20 jaar later, wordt er dan wel gesproken over een Lord of the Rings-serie, maar het is geen remake''.

Goed nieuws
''The Lord of the Rings is namelijk een titel voor de wereld. Ik denk dat het de goede keuze is geweest om voor iets anders te gaan. Als het om een remake zou gaan, zou ik meteen denken dat we terugkeren naar Hobbiton. Maar het is ander en nieuw verhaal en ik denk dat dit alleen maar goed is''.

NieuwsFilm

meest populair