Ben Affleck én Michael Keaton terug als Batman voor 'The Flash'!

Een cruciale DC-film!

Het eerste nieuws van wat vermoedelijk een enorm goed weekend voor DC-fans gaat worden is binnen. Acteurs Ben Affleck en Michael Keaton kruipen allebei nog eens in de huid van Bruce Wayne, a.k.a. Batman, voor The Flash met Ezra Miller.

Dat onthult regisseur Andy Muschietti vandaag tegenover Vanity Fair. Een bijzondere onthulling, want Keaton hing al decennia geleden het harnas van Batman aan de wilgen en Affleck was klaar met de rol. Maar beiden keren nu dus terug.

Substantieel grote rol
"Hij vormt echt een groot deel van de emotionele impact van de film", begon Muschietti over de rol van Affleck. "De interactie en de relatie tussen Barry en Afflecks Wayne zorgen voor een emotionele diepgang die we niet eerder gezien hebben. Het is Barry's film, het is Barry's verhaal, maar hun personages hebben meer met elkaar te maken dan we denken. Ze hebben allebei hun moeder aan een moordenaar verloren en dat is een van de emotionele haarvaten van deze film. En daarin speelt Afflecks Batman echt een rol."

Maar hij is echt niet de enige, want ook Keatons Batman krijgt een "substantiële rol". Het zou echter niet werken dat The Flash van Ezra Miller een ontmoeting heeft met een andere Dark Knight, zonder dat het origineel er ook deel van zou zijn. "Hij vormt de basis, die onveranderde staat voordat we het avontuur van Barry beginnen. Daarin zit een bekendheid die we nodig hebben."

Andere Batman
Ditmaal mag Affleck in elk geval een andere Batman spelen. Producent Barbara Muschietti laat weten ergens best verrast te zijn dat Affleck met alle plezier terug wilde keren. Het personage zit wel merkbaar "in een ander moment van zijn leven. Hij zit op een plek waarin hij echt kan genieten van het feit dat h jBatman is. Het is een cruciale rol, maar tegelijk ook echt een leuke."

Volgens Miller is het een belangrijke film, die voortborduurt op het concept van het multiversum dat we al in het Arrowverse konden zien. Daarin was een crossover met Grant Gustin en Ezra Miller als twee The Flash-acteurs te zien. "Deze film is als een scharnier, want deze presenteert een verhaal dat een verenigd universum impliceert, waarin alle bioscoopversies die we tot nu toe gezien hebben gelden. Het is inclusief in de zin dat het zegt dat alles wat je gezien hebt, bestaat, en waarin alles wat je gaat zien, bestaat in hetzelfde verenigde universum."

Waarmee Warner Bros. dus echt gebruik gaat maken van zijn lange voorgeschiedenis met DC Comics, en laat zien dat alle Batman-films en alle andere DC-films uit het verleden verbonden zijn. Dat belooft wat!

NieuwsFilm

meest populair