Dit is waarom Ben Affleck toch open stond voor Batman-rol in 'The Flash'

Regisseur noemt Affleck "beste Batman ooit"

Donderdag was er verrassingsnieuws vanuit het DC-front: nog voor het aanbreken van de DC Fandome werd bekend dat Ben Affleck terugkeert als Batman in The Flash. De reacties zijn positief.

Regisseur
Regisseur Andy Munschietti bracht het nieuws naar buiten. Hij is blij dat Ben Affleck terugkeert als "de beste Batman" die in een film is verschenen: "Zijn Batman heeft een zeer sterke en interessante tweedeling. In de eerste plaats zijn mannelijkheid - de manier waarop hij eruitziet en zijn imposante figuur - en in de tweede plaats zijn kwetsbaarheid", stelt Muschietti in zijn interview aan Vanity Fair.

"Affleck weet hoe hij die kwetsbaarheid van binnenuit moet leveren, maar hij heeft gewoon een verhaal nodig waarmee hij dat contrast, dat evenwicht tot uiting kan brengen."

Waarom doet Affleck het?
Andy's zus (en producent van de film) Barbara was best verrast dat Affleck wel te porren was voor de rol, zo stelt zij in hetzelfde interview: "Ik denk dat hij in een hele lastige fase in zijn leven zat, dat hebben we allemaal wel eens. Nu: toen we hem vroegen, stond hij er echt heel erg open voor. Het was bijna een shock voor ons."

Een opvallende Twitteraar deed overigens deze ontdekking: Affleck loopt op een aantal recente paparazzi-foto's Flash-shirt rond!



The Flash is, met het huidige filmschema, te zien op 3 juni 2022 in de Amerikaanse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair