Celebrity

Zelfbeeld Megan Fox leed enorm onder alle negatieve kritiek

Beroemd zijn heeft niet alleen maar mooie kanten.

door FilmTotaal om 13:56 in Celebrity
Megan Fox was net goed en wel 20 jaar oud toen ze doorbrak in Transformers. Ondanks het feit dat de actrice in een keer wereldberoemd werd, zegt de dat bekend zijn ook de nodige negatieve kanten heeft, iets waar ze zich nu over uitlaat.

Fox is momenteel bezig met de opnames voor de film Rogue. Op de set zag ze een film op tv (waarvan ze de titel niet noemt) waarin zij ook een rol speelde, maar ze heeft hier niet al te beste herinneringen aan: ''Ik kreeg voor die rol veel onterechte kritiek over me heen. Toen ik het op tv zag werd ik echt kwaad. Ik dacht bij mijzelf: ''F*ck, ik heb echt een tiental jaren gedacht dat ik slecht in acteren was. Al het negatieve dat ik te horen kreeg zorgde ervoor dat ik in een zelf-opgelegde gevangenis kwam te zitten''.

Gekwetst
Lange tijd haar de actrice dan ook last van een lage eigenwaarde: ''Ondanks dat je het niet wil, word je er toch behoorlijk door beïnvloed. Destijds dacht ik dat ik niet veel voorstelde en ik begon het allemaal te geloven. Wanneer je maar vaak genoeg krijgt te horen dat je niet veel waard bent, kan dat op een gegeven moment je realiteit worden''.

Vanwege die reden heeft de nu 34-jarige Fox ook meer dan genoeg van alle internet-'trolls': ''We moeten oppassen met de woorden die we gebruiken en toepassen. Ze zijn krachtiger dan we vaak denken. Daar moeten we meer op gaan letten. We leven vandaag de dag in een cultuur waarin het bijna een spel is geworden om zo gemeen mogelijk tegen elkaar te zijn en op die manier aandacht te krijgen. Maar je hebt het over echte mensen, die gevoelig zijn en een hart hebben. Al die negativeit kan hen raken, voornamelijk de meest kwetsbare onder ons, waar ik mezelf ook toe reken''.

Rustig aan
Als gevolg hiervan besloot de actrice het ook iets rustiger aan te doen en een stapje terug te nemen als het aankomt op acteren: ''Ik trok mezelf terug, om me te beschermen. Je kan niet altijd op sociale media zitten, kijken of je weer een like hebt gekregen of iemand iets over je gezegd heeft. Je moet in jezelf geloven en vooruit blijven gaan. Je moet je niet te veel bezig houden met wat andere mensen van je denken. Je leest dan dingen van ''Oh, ze vinden dit niet leuk'' of ''Ze vinden de nieuwe kleur van mijn haar maar niks''. Je probeert in hun gietvorm te passen, maar je moet je daardoor niet laten leiden. Dat is niet de noorderster. Dat is de duivel''.

NieuwsFilm

meest populair