Netflix bestelt grootschalige monsterfilm 'Troll'!

Bereid je maar voor op de komst van een gevaarlijke trol.

De Noorse regisseur Roar Uthaug keert na een uitstapje richting het Amerikaanse publiek (met Tomb Raider) terug naar zijn Noorse wortels. Hij maakt de monsterfilm Troll voor Netflix.

De film is geïnspireerd door Scandinavische legendes en komt voort uit een idee van Uthaug zelf. We zien een gigantische trol die ontwaakt binnen de Noorse bergen, waar het monster duizend jaar gevangen zat. Het beest slaat los en zorgt voor verwoesting in heel Noorwegen, maar baant zich langzaam een weg naar de hoofdstad, Oslo.

Trollen in Noorwegen
"Troll is een idee dat zich al twintig jaar in mijn hoofd vormt," aldus Uthaug. "Om hem eindelijk te mogen realiseren met hulp van de enthousiaste mensen bij Netflix en Motion BLur, is daadwerkelijk een droom die uitkomt. Ik kan er niet op wachten om dit Noorse monster op de wereld los te mogen laten."

Netflix laat in monde van David Kosse weten erg trots te zijn op het project: "we zijn er erg trots op een Noors project van dit formaat naar de wereld te mogen brengen, met behulp van Roar Uthaug en Motion Blur. Roar is een buitengewoon vaardig filmmaker en ik kijk ernaar uit om te zien hoe hij met deze ambitieuze, leuke film, terugkeert naar zijn Noorse wortels."

De film moet in 2022 te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair