'Tenet' gaat erg magertjes van start

'Tenet' gaat erg magertjes van start

De box office score is niet bepaald indrukwekkend.

Met een productiebudget van mogelijk meer dan 225 miljoen dollar is Tenet een ware blockbuster. De eerste weken zal de meest complexe film tot op heden van regisseur Christopher Nolan geen blockbuster-omzet laten zien.

In de eerste dagen dat de film draaide in landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Korea, Italië, Spanje en uiteraard Nederland komt de opbrengt tot zo'n $25 miljoen. Dit is een redelijke aftrap, maar een Nolan-film zou onder normale omstandigheden beter presteren.

Tenet in China en de States
Uiteraard zijn de omstandigheden op dit moment compleet anders dan bijvoorbeeld vorige zomer. De scifi-actiefilm moet ook nog in de States (3 september) en China (4 september) debuteren. In de States zijn op dit moment minder dan de helft van de bioscopen geopend, met uiteraard de nodige beperkingen in zaalbezetting.

Een enorm voordeel voor Tenet is dat de film weinig concurrentie heeft en lang zal draaien. The New Mutants is de enige andere grote film in de rest van de wereld, al draait vanaf begin september de sprookjesfilm Mulan ook in China in de bioscoop en op Disney+ in vele andere landen.

NieuwsFilm

meest populair