Nolan-fans zijn bereid ver te reizen voor 'Tenet'

Nolan-fans zijn bereid ver te reizen voor 'Tenet'

Zij willen de bioscopen ondersteunen.

Regisseur Christopher Nolan wilde koste wat het kost zijn nieuwe film Tenet zo snel mogelijk uitbrengen, ondanks dat nog de nodige restricties gelden i.v.m. de coronacrisis. Niet iedereen is het daarmee eens. Zo zegt Marvel-regisseur Scott Derrickson dat het onverstandig is nu naar de bioscoop te gaan. Toch zijn mensen bereid ver te gaan om de film op het grootst mogelijke scherm te zien.

Sommige cinefielen in Amerika zijn bereid om naar andere staten te reizen om zo een vertoning van Tenet bij te kunnen wonen. In diverse staten zijn de bioscopen namelijk nog niet heropend, dus de echte Nolan-fans vliegen daarom naar andere staten.

Fans
Zo ook de 24-jarige Tyler Tompkins, die op 1 september met meerdere vrienden van Los Angeles naar Austin vliegt om daar de film twee keer achter elkaar te kunnen bekijken voordat ze terug naar huis gaan: ''Veel van mijn vrienden zeggen dat ik gek ben, maar ik wil juist de film steunen en zal er alles aan doen om hem te kunnen zien''.

Een andere, anonieme cinefiel in Los Angeles, gaat naar Salt Lake City voor Tenet. Volgens hem is het belangrijk de filmindustrie te helpen. Hij denkt ook dat Tenet zal bepalen of grote blockbusters in de toekomst nog bioscoopreleases zullen krijgen: ''Ik wil niet dat ze, net zoals Mulan, op streaming-platforms belanden. Als een film met IMAX-camera's is opgenomen, wil ik hem ook in IMAX zien!''

Andere landen
In steden zoals Praag, Wenen en Parijs zijn enkele Nolan-fans zelfs van plan om naar Londen te gaan, de enige plaats in Europa waar Tenet in IMAX en op 70mm-pellicule wordt vertoond. Er is echter een probleem: reizigers die aankomen in het Verenigd Koninkrijk moeten eerst twee weken in quarantaine, iets wat voor veel fans niet haalbaar is.

Ondanks het feit dat de ontvangst van Tenet ietwat tegenvalt en de film tamelijk ingewikkeld is, zijn fans toch bereid ver te gaan om de film te kunnen zien. Tom Cruise deelde een paar dagen terug ook nog een filmpje van zichzelf toen hij naar de bioscoop ging om de film te kunnen zien, terwijl Michael Caine Tenet de beste actiefilm aller tijden noemt.



NieuwsFilm

meest populair