Marvel Studios, Hollywood en acteurs reageren op overlijden Chadwick Boseman

Marvel Studios, Hollywood en acteurs reageren op overlijden Chadwick Boseman

De Black Panther-acteur laat een hoop mensen in verdriet.

De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman overleed afgelopen vrijdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Al vier jaar was het voor hem een strijd tegen de ziekte. Zijn overlijden komt hard aan in Hollywood, ook bij zijn collega's waarmee hij jaren samenwerkte aan het Marvel Cinematic Universe.

Marvel Studios reageerde als volgt: "Ons hart is gebroken en onze gedachten zijn bij de familie van Chadwick Boseman. Jouw nalatenschap zal voor altijd voortleven. Rust in vrede."


De reactie van Marvel Stuids-baas Kevin Feige, via Deadline.com, hieronder, gevolgd door een bericht van de Russo's.

"Het overlijden van Chadwick is absoluut verwoestend. Hij was onze T'Challa, onze Black Panther en onze dierbare vriend. Elke keer dat hij op de set stapte, straalde hij charisma en vreugde uit, en elke keer dat hij op het scherm verscheen, creëerde hij iets onuitwisbaars.

Hij inspireerde veel geweldige mensen in zijn werk en niemand was beter in het tot leven brengen van zijn geweldige personages. Hij was net zo slim, vriendelijk, krachtig en sterk als elk personage dat hij portretteerde. Nu neemt hij plaats naast hen die een icoon zijn voor alle leeftijden. De Marvel Studios-familie rouwt diep om zijn verlies en wij rouwen vanavond met zijn familie."


Reacties Hollywood
En er waren ook reacties uit andere hoeken in Hollywood, zoals Netflix, Warner Bros., DC en de Academy, maar ook vanuit de sportwereld zoals de NBA en MLB:







De cast van het Marvel Cinematic Universe
Uiteraard reageerden heel wat acteurs uit het Marvel Cinematic Universe op het overlijden van Boseman die in 2019 als één van de eerste Marvel-helden het strijdveld met Thanos in het grootse Avengers: Endgame binnenstapte. Hieronder reacties van onder meer Chris Evans, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, Mark Ruffalo en vele anderen.



NieuwsFilm

meest populair