Vele miljoenen 'The New Mutants' en 'Tenet' doen bioscopen opleven

Vele miljoenen 'The New Mutants' en 'Tenet' doen bioscopen opleven

Grote bioscoopfilms zorgen voor de nodige wereldwijde bioscoopomzet.

De afgelopen maanden waren de wereldwijde bioscopen vooral dicht. In Nederland gingen de deuren weer in juni open en nu dat ook in de States en China weer het geval is, komen er steeds grotere films uit. The New Mutants en Tenet zijn de Hollywood-kaskrakers van afgelopen week en weekend.

In de States - waar 62% van de zalen open is met een bezetting van 25% tot 50% per zaal - noteerde het wisselend ontvangen The New Mutants afgelopen weekend nog best redelijk met een score van 7,0 miljoen dollar.

In vele andere delen van de wereld draait de Marvel-horrorfilm vanaf deze week. 20th Century Studios moet een productiebudget van 80 miljoen dollar exclusief marketing- en distributiekosten goed zien te maken.


Nolans Tenet: $53 miljoen!
In de States en China draait vanaf deze week Tenet van Christopher Nolan. De opbrengst zal naar verwachting dan ook fors omhoog gaan. In de landen waar de film al wel draait, werd er zo'n 53 miljoen dollar opgehaald, bij een productiebudget van zeker 225 miljoen dollar. Tenet draaide in 40 gebieden / landen.


Ook ramvolle zalen in China voor Mulan?
In China zitten de bioscopen ondertussen tjokvol. Een week geleden stond de Chinese film The Eight Hundred / Ba Bai van regisseur Hu Guan op maar liefst 116 miljoen miljoen dollar en dit weekend zullen daar flink wat miljoenen aan zijn toegevoegd. Naast Tenet draait ook Disney's Mulan vanaf begin september in de Chinese bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair