Waar 'The New Mutants' past in de complexe X-Men tijdslijn

Waar 'The New Mutants' past in de complexe X-Men tijdslijn

En zit er stiekem toch een connectie in met het Marvel Cinematic Universe?

Vanaf woensdag draait de nieuwe mutantenfilm The New Mutants van 20th Century Studios in de Nederlandse bioscopen. Het is het laatste deel in het X-Men filmuniversum dat startte in 2000. Nu hieronder het antwoord op de vraag waar de film past in de X-Men filmtijdslijn.

Deze vraag beantwoordde regisseur Josh Boone in gesprek met Den of Geek. Uiteraard geen gemakkelijke vraag, aangezien de tijdslijn van de X-Men films geen heel logische is. Boone:


"Er was een lang denkproces. Er zijn in de loop van de tijd veel scripts en concepten geschreven. De film startte als onderdeel van de originele X-Men-tijdslijn en eindigde volledig op zichzelf met nog steeds een verbinding met de X-Men en zo, en uiteraard bevindt deze zich in hetzelfde universum. Maar deze is niet verbonden aan het Dark Phoenix-universum."[/i]

Connectie met het MCU?
De kans dat The New Mutants verbonden is het Marvel Cinematic Universe was al klein. "Ik hou van Marvel-films, maar we waren een Fox Marvel-film," aldus Boone over het MCU. "We hebben de film gemaakt die we bij Fox wilden maken, en we werden ingelijfd door Disney. De cast en ik zouden graag zo snel mogelijk een volgende gaan maken en ik zou graag zien dat deze personages in ieder geval op de een of andere manier doorgaan, want ik denk niet dat iemand een betere jonge cast heeft."

Het mag duidelijk zijn dat de film grotendeels op zichzelf staat en dat Marvel Studios geen plannen heeft om de film te integreren in het grotere Marvel Cinematic Universe. Nu de ontvangst erg wisselend is, wordt de kans er ook zeker niet groter op.

NieuwsFilm

meest populair