Is 'Mad Max: Fury Road' een vervolg, een reboot of iets anders?

Is 'Mad Max: Fury Road' een vervolg, een reboot of iets anders?

Regisseur George Miller legt de continuïteit van zijn films uit.

Met grote afstand riepen de FilmTotaal-medewerkers de apocalyptische actiefilm Mad Max: Fury Road uit tot de Beste Film van het jaar 2015. Ondertussen wordt er gewerkt aan een prequelfilm. Maar hoe zat het nu eigenlijk met Fury Road. Is die film een remake, vervolg of toch iets anders?

Dit vroeg ook Den of Geek zich af en vroeg in een eerder interview met regisseur George Miller zijn visie op de continuïteit van de vier Mad Max-films. Hieronder de reactie van Miller.


"Ze zijn niet echt op een erg strikte manier met elkaar verbonden. Ze zijn meer een aflevering in een saga van een personage dat behoorlijk archetypisch is: de zwerver in de woestenij, eigenlijk op zoek naar betekenis. Dit is iemand die we zien in de klassieke westerns, in samoerai-verhalen.

Je kunt niet echt een chronologie [van de Mad Max-films] bepalen. Ze zijn nooit op die manier gemaakt. Nadat ik de eerste had gemaakt, was ik niet van plan een tweede te maken. De tweede was uiteindelijk een poging om de dingen te doen die ik in de eerste niet kon, enzovoort. Het zijn allemaal op zichzelf staande films om verschillende redenen."

Nieuwe film in de maak!
Deze uitleg verklaart mogelijk ook een beetje waarom Charlize Theron niet terugkeert in de Mad Max-prequelfilm Mad Max: Furiosa waar Miller op dit moment in alle rust aan werkt. Het verhaal is klaarblijkelijk belangrijker dan de continuïteit en mogelijk zelfs de hoofdrolspelers.

NieuwsFilm

meest populair