Celebrity

Benicio del Toro wilde graag minder tekst voor 'Sicario'

De acteur heeft duidelijk maar weinig script nodig..

door FilmTotaal om 16:01 in Celebrity
Het komt wel vaker voor dat acteurs klagen dat ze niet genoeg tekst hebben in een film, maar dat ze vragen om minder tekst is bijzonder zeldzaam. Toch behoort Benicio del Toro tot die laatste categorie.

Del Toro wist hoge ogen te gooien met zijn rol in Sicario, een film van Denis Villeneuve. De beroemde cameraman Roger Deakins en zijn vrouw, Isabelle James Deakins, die scriptschrijfster is, werkten ook mee aan de film en lieten zich tijdens een recent interview uit over del Toro's manier van acteren. Hij hield zich dan ook lang niet altijd aan het script.

Minder is meer
Zo zou del Toro meerdere keren aan Villeneuve hebben gevraagd om een volledige pagina tekst van zijn personage Alejandro Gillick te laten vallen: ''Hij zei dat hij geen tekst nodig had, omdat hij alles met zijn gezichtsuitdrukking kon zeggen'' beweren de Deakins. ''Dat was ook zeker het geval, maar desalniettemin was het toch vreemd om een acteur te horen vragen om een deel van zijn tekst te schrappen. Dat hebben wij nog nooit eerder zien gebeuren''.

Paul Dano, die eveneens met Villeneuve aan Prisoners samenwerkte, was ook te gast tijdens de podcast en vertelde een soortgelijk verhaal over del Toro, met wie hij samenwerkte aan de serie Escape at Dannemora: ''Ikzelf werk graag zo lang aan een scene tot dat er niets meer uit te halen valt. Ik draai graag meerdere takes om dan vervolgens voor de beste te kunnen kiezen. Benicio functioneert heel anders. Als hij een bepaald idee heeft voor een scène, vertrouwt hij volledig op zijn lichaam, zijn ogen en een enkele take is genoeg''.

NieuwsFilm

meest populair