Hugo Weaving (Agent Smith) had twijfels over script voor 'The Matrix 4'

Hugo Weaving (Agent Smith) had twijfels over script voor 'The Matrix 4'

Ondanks dit lijkt hij zich gepasseerd te voelen door de regisseur Lana Wachowski.

Begin dit jaar werd al bekendgemaakt dat Hugo Weaving toch niet terug zal keren als Agent Smith in The Matrix 4, tot teleurstelling van veel fans. Als het aan hem gelegen had, zou hij wel in de film te zien zijn geweest. Hij werd echter gepasseerd door Lana Wachowski, terwijl hij dacht dat alles in kannen en kruiken was.

Dat heet niet dat zijn terugkeer per definitie vanzelfsprekend was geweest. Sterker nog: hij wist niet zeker of het zo'n goed idee zou zijn, ook ná het lezen van het script. "Sommige stukken vond ik geweldig, over andere gedeeltes van het scenario had ik zo mijn twijfels", laat de acteur in een interview met ComingSoon weten. "Uiteindelijk hebben we wat gesprekken gevoerd en kwam er een aanbieding, waarop ik 'ja' heb gezegd".

Gepasseerd ondanks vergevorderde onderhandelingen
Volgens de berichtgeving eerder dit jaar zou Weaving niet terugkeren wegens gepland theaterwerk, waardoor het met de agendatechnisch niet mogelijk zou zijn. Volgens de Australiër, die al vijf keer eerder met Lana Wachowski werkte, lijkt dat echter maar de halve waarheid. "De onderhandelingen waren al vergevorderd en alles leek zo goed als rond. Plotseling gooide Lana de onderhandelingen stil en leek het opeens toch een probleem. Ik vind het erg jammer dat ik niet bij de opnames kon zijn, maar die keuze was uiteindelijk aan haar", besluit Weaving.

NieuwsFilm

meest populair