Eerste foto's uit 'Mank' van David Fincher!

Eerste foto's uit 'Mank' van David Fincher!

De Netflix-film van de regisseur van Se7en en Gone Girl.

Sinds Gone Girl uit 2014 zagen we al geen film meer van de geliefde regisseur David Fincher, ook bekend van grote titels als The Social Network (2010) en Fight Club uit 1999. Later dit jaar zal van Fincher de biografische dramafilm Mank verschijnen over leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, bijgenaamd Mank.

De keuze voor de film lijkt misschien wat onverklaarbaar. De reden waarom Fincher kiest voor deze film rond de scenarioschrijver van onder meer de klassieker van de film Citizen Kane uit 1941 van Orson Welles is dat het script al in de jaren 90 werd geschreven door zijn vader, gewezen journalist Jack Fincher.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Opvallende namen in Mank
In Mank zien we een aantal grote namen, met onder meer Gary Oldman (Herman 'Mank' Mankiewicz), Amanda Seyfried (Marion Davies), Lily Collins (Rita Alexander), Tom Burke (Orson Welles), Tuppence Middleton (Sara Mankiewicz), Tom Pelphrey (Joseph Mankiewicz) en Charles Dance (William Randolph Hearst). De focus van de film ligt op de problemen die ontstonden tussen Mank en Welles tijdens de productie en de weg naar de première van Citizen Kane.

Mank komt op Netflix uit, ergens in oktober, en waarschijnlijk ook in bepaalde bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair