Celebrity

Hoe J.K. Simmons en Lupita Nyong'o hun hoofd stootten tijdens de Oscars

"Ik was een beetje nerveus."

door FilmTotaal om 10:37 in Celebrity
Het binnenhalen van een onderscheiding is altijd fantastisch, zeker als een acteur of actrice de Oscar wint voor het tot leven brengen van een aanzienlijk karakter. J.K. Simmons - bekend van The Accountant en de Spider-Man-trilogie - werd in 2015 beloond voor zijn werk aan Whiplash. Het pakte niet helemaal uit zoals hij wilde.

De 65-jarige man kreeg de Oscar voor beste mannelijke bijrol van Lupita Nyong'o, die het jaar daarvoor de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol won met 12 Years a Slave. Tijdens de ceremonie gaven ze elkaar een kleine kopstoot, wat Simmons nog een beetje dwarszit. Hij sprak erover tijdens een podcast.


Zakelijke transactie
"Een miljard mensen kijken naar je en je bent in het Kodak-theater met elke bekende acteur waarmee je bent opgegroeid," begint Simmons. "Dus ik was een beetje nerveus. En ik had eigenlijk geen toespraak voorbereid."

Volgens de acteur zocht hij naar de juiste woorden toen hij het podium benaderde. "En Lupita Nyong'o gaf mij de trofee en ik reikte één hand uit om hem over te nemen en met de ander wilde ik haar hand schudden, alsof we twee gasten waren met een zakelijke transactie.

Ik bedacht me: 'O, nee, dit is Hollywood. Je moet een neppe kus plaatsen op de wang.' Dus enigszins ongemakkelijk wilde ik dat doen, maar toen gaf ik haar een kleine hoofdstoot. Maar gelukkig niet hard genoeg om haar neer te halen."NieuwsFilm

meest populair