Kijkcijfers 'Mulan' op Disney+ zouden tegenvallen

Kijkcijfers 'Mulan' op Disney+ zouden tegenvallen

Heb jij 21,99 euro betaald voor Mulan op Disney+?

De release van de grote Disney sprookjesfilm Mulan op Disney+ lijkt geen doorslaand succes. De film moest eigenlijk op het witte doek verschijnen, maar moet nu het productiebudget van zo'n 200 miljoen dollar goed zien te maken op het kleine scherm.

De sprookjesfilm van Niki Caro verscheen in veel landen op 4 september op Disney+. In Nederland moet je als Disney+ abonnee nog eens 21,99 euro bijbetalen om de eigenlijke bioscoopfilm op je platte scherm te zien. En dan krijg je er geen popcorn bij. In de States ligt de prijs zelfs op 29,99 dollar.

Mogelijk minder "trending"
Volgens Deadline - die zich beroept op PVOD (Premium Video on Demand) experts - zou de omzet via "Premier Access / Vip-toegang" niet in lijn lopen met de verwachtingen vooraf, ondanks dat er werd gemeld dat Mulan "trending #1" zou zijn op Disney+.


Pas bij de volgende bijeenkomst voor aandeelhouders wordt waarschijnlijk duidelijk hoeveel de film heeft opgebracht via de betaalde release op Disney+. Mulan heeft tot december de tijd om inkomsten te genereren, aangezien op 4 december de film ook zonder bijbetaling beschikbaar komt.

NieuwsFilm

meest populair