'Tenet' moet half miljard opbrengen, maar lukt dat?

'Tenet' moet half miljard opbrengen, maar lukt dat?

Gevolgen als het niet lukt... Meer uitstel?

Met een productiebudget van ruim 200 miljoen dollar en een stevig kostenplaatje voor de promotie en distributie moet Tenet flink wat bioscoopkaartjes verkopen aan de wereldwijde bioscoopkassa om niet in het rood uit te komen. De grote vraag: wordt er wel voldoende verdiend?

Nu meldt The Hollywood Reporter dat de film van regisseur Christopher Nolan minimaal zo'n 500 miljoen dollar moet ophalen om break-even te draaien. Analisten denken dat dit mogelijk is, maar of de film ruim voorbij die score gaat is alles behalve zeker.

Half miljard omzet
Dat er waarschijnlijk een half miljard opgehaald gaat worden door Tenet komt voornamelijk doordat er zeer weinig concurrentie is en dat de film ongebruikelijk lang op het witte doek te zien zal zijn.

Overigens haalde Nolans een na laatste blockbuster Dunkirk zo'n 527,0 miljoen dollar op en dat geeft een indicatie dat Tenet onder normale omstandigheden, dus met meer concurrentie en een veel kortere vertoningsduur, niet per se boven het half miljard uit zou gaan komen.

Gevolgen als het niet lukt
Mocht Tenet geen half miljard ophalen, dan bestaat de kans dat het vertrouwen van filmstudio's in de markt een nog grotere deuk oploopt en dat bioscoopfilms als Wonder Woman 1984, Black Widow, No Time to Die en Dune worden uitgesteld naar 2021.

NieuwsFilm

meest populair