Bioscoopdrama dreigt: Sony Pictures trekt alle bioscoopfilms terug!

Bioscoopdrama dreigt: Sony Pictures trekt alle bioscoopfilms terug!

Alle films van Sony Pictures hebben voorlopig geen verschijningsdatum.

Sony Pictures was een van de eerste studio's die zijn films flink uitstelde. Titels als Morbius, Venom: Let There Be Carnage, Ghostbusters: Afterlife en Spider-Man 3 kregen snel nieuwe verschijningsdatums. Nu zijn al deze datums ingetrokken en komen de films niet uit totdat de coronacrisis voorbij is.

"Wat we niet zullen doen, is de fout maken door een zeer, zeer dure film van $200 miljoen op de markt te brengen. Dit doen we alleen als we zeker weten dat de bioscopen open zijn, met een aanzienlijke capaciteit," aldus Sony Pictures Entertainment voorzitter Tony Vinciquerra.

Reden: Zwakke prestaties Tenet?
"Je zult de komende zes maanden veel vreemde dingen zien gebeuren in de manier waarop films worden uitgebracht, hoe ze zijn gepland, hoe ze op de markt worden gebracht. Maar zodra het weer normaal is, zullen we er veel van hebben geleerd en manieren hebben gevonden om dingen te doen die enigszins anders en hopelijk beter zijn," voegde Vinciquerra eraan toe.

Dit bericht komt nadat duidelijk wordt dat Tenet het financieel gezien (te) zwak heeft gedaan tijdens het eerste Amerikaanse weekend. De film zou niet verder zijn gekomen dan zo'n $10 tot $20 miljoen.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat er geruchten zijn dat Disney Black Widow opnieuw zou willen verplaatsen. Warner Bros. zit in een dezelfde positie met Wonder Woman 1984.

NieuwsFilm

meest populair