'Dune' krijgt minstens twee films!

'Dune' krijgt minstens twee films!

Deze week verscheen de verrassende trailer, wat vond jij van de beelden?

Hoe verrast was jij door de eerste trailer voor Dune die eerder deze week online verscheen? We kregen een eerste indruk op de nieuwe verfilming van de wereld uit het geliefde boek uit 1965 van Frank Herbert. En daarbij vielen voor de vele grote namen op en uiteraard de prachtige beelden.

Het verhaal rond de Atreides, Fremen en Harkonnen op en rond de planeet Arrakis wordt mogelijk over meerdere films verteld. "Het verhaal is zo rijk en complex dat we, om trouw te zijn aan het boek, minstens twee films moeten maken," vertelde Villeneuve voorafgaand aan de release van de trailer. "Dat was meteen al de afspraak." Check hieronder de complete trailer-introductie.


Bij succes kunnen we dus minimaal nog één film verwachten, misschien wel meerdere. Het boek Dune is zeker niet de enige. Herbert schreef maar liefst vijf vervolgen met de titels Dune Messiah, Children of Dune, God Emperor of Dune, Heretics of Dune en Chapterhouse: Dune.

Denis Villeneuve's Dune staat voorlopig gepland voor 17 december, maar door de coronacrisis en daardoor veel geschuif op de bioscoopkalender is deze datum alles behalve zeker.



NieuwsFilm

meest populair