'Tenet' wordt mogelijk een pijnlijke flop voor Warner Bros.

'Tenet' wordt mogelijk een pijnlijke flop voor Warner Bros.

De box office valt tot nu toe tegen.

Tenet beleefde geen goede opening. De film van regisseur Christopher Nolan debuteerde na maanden van hooggespannen verwachtingen met een box office van slechts 10 miljoen dollar.

Tenet had eigenlijk veel eerder uit moeten komen. Maar de bioscooprelease werd een aantal keren uitgesteld vanuit het coronavirus. Een online release zag Nolan niet zitten en dus werd de film uiteindelijk in augustus uitgebracht. Met tegenvallende resultaten.

Slechts 10 miljoen dollar
IndieWire stelt dat de film niet de 20 miljoen dollar opbracht die eerder gerapporteerd werd. De film bracht slechts 10 miljoen dollar op. Een stuk minder dan gedacht, waarmee Warner Bros. vermoedelijk niet heel tevreden is. Vooral niet nu Disney+ met Mulan 33 miljoen dollar verdiende sinds de release.

Tenet moet voor Warner Bros. maar liefst 500 miljoen dollar opbrengen om quitte te spelen. Daar is men nog lang niet bij. En omdat Tenet niet zoveel mensen naar de bioscopen trekt als gehoopt werd, lijkt het erop dat andere grote releases voorlopig ook uitgesteld worden.

NieuwsFilm

meest populair