Algemeen

'Tenet' wordt mogelijk een pijnlijke flop voor Warner Bros.

De box office valt tot nu toe tegen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Tenet beleefde geen goede opening. De film van regisseur Christopher Nolan debuteerde na maanden van hooggespannen verwachtingen met een box office van slechts 10 miljoen dollar.

Tenet had eigenlijk veel eerder uit moeten komen. Maar de bioscooprelease werd een aantal keren uitgesteld vanuit het coronavirus. Een online release zag Nolan niet zitten en dus werd de film uiteindelijk in augustus uitgebracht. Met tegenvallende resultaten.

Slechts 10 miljoen dollar
IndieWire stelt dat de film niet de 20 miljoen dollar opbracht die eerder gerapporteerd werd. De film bracht slechts 10 miljoen dollar op. Een stuk minder dan gedacht, waarmee Warner Bros. vermoedelijk niet heel tevreden is. Vooral niet nu Disney+ met Mulan 33 miljoen dollar verdiende sinds de release.

Tenet moet voor Warner Bros. maar liefst 500 miljoen dollar opbrengen om quitte te spelen. Daar is men nog lang niet bij. En omdat Tenet niet zoveel mensen naar de bioscopen trekt als gehoopt werd, lijkt het erop dat andere grote releases voorlopig ook uitgesteld worden.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Tja...dit kon je verwachten in de corona tijd ... dus niet janken nu dan had je het moeten verzetten naar volgend jaar.
En Tenet is geen film voor iedereen.
Genoeg mensen die er niets van snappen en het een matige film vinden.
En als die er over praten is er een kans dat andere zo iets hebben van.. ok nou laat maar zitten dus.

Robbepost

Avatar

Die laatste zin is natuurlijk erg pijnlijk. Ik vrees voor Dune..........

STYD

Avatar

Ik zie de film niet als een financiële flop. Het is nog een wonder dat ze de film hebben uitgebracht.

Corona, ik snap dat mensen nog niet naar de bios durven. Ik ga er btw wel volgende week heen. Heb de bios toch wel gemist. Nu nog snel gaan voordat de 2de golf een feit is.

centr1no

Avatar

Blijkbaar is er voor (ik denk voornamelijk) de casual bioscoopganger van vroeger een te grote drempel om een aantal uur met tientallen anderen in een afgesloten ruimte te zitten en blijkt deze film niet genoeg aantrekkingskracht te hebben.

Waarom moet de vergelijking met de (geschatte!) opbrengst van Mulan gemaakt worden? Mulan was vanaf de eerste seconde beschikbaar voor iedereen en de enige afweging die mensen moesten maken was of ze er het geld voor over hebben. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat aantal nog veel hoger zal worden in de komende maanden.

Robbepost " Ik vrees voor Dune."
Jij niet alleen.
Sowieso zit Dune, ondanks een grote bekendheid, toch met name bij het hardcore scifi-publiek in een categorie films die over het algemeen geen hoge bezoekersaantallen trekt.
Na het zien van de trailer ben ik er persoonlijk wel van overtuigd dat dit een film is die ik, indien mogelijk, absoluut in de bioscoop wil zien. Bij Tenet had ik dat helemaal niet.
En ik ken redelijk wat mensen die dezelfde mening hebben hoewel velen wel terughoudend zijn om daadwerkelijk naar de bioscoop of überhaupt uit te gaan door het toenemend aantal nieuwsberichten over besmettingen in restaurants e.d..

centr1no

Avatar

STYD "Nu nog snel gaan voordat de 2de golf een feit is."
De 2e golf wordt een feit doordat mensen nog snel even dingen willen doen voor de maatregelen weer aangescherpt worden.

Darthmar

Avatar

Het is een film die niet iedereen trekt. Zelf ben ik geen fan van Nolan dus ik ga sowieso niet. Een paar filmkennissen zijn geweest en vonden de film verwarrend. De karakters plat en de hele film de moeite niet waard. Tja en in deze tijd moet je het toch hebben van goede mond tot mond reclame om mensen te motiveren om naar de bios te gaan..

RobzZ01

Avatar

Ik snap niet waarom studio’s onrealistische beelden krijgen van films die top score’s gaan opleveren en gaan plussen? Je grootste inkomstenland zit nog half in een lockdown en wekt dus ook niet veel vertrouwen in de plekken die wél open zijn als een paar km verderop alles nog dicht is.

Heel naïef om te denken dat je lekker de omzet van voorheen kunnen gaan draaien, ook met de beperkingen die gelden per zaal.

Ik had verwacht dat Tenet juist uitgebracht werd onder het mom van: we kunnen niet blijven uitstellen, en elk beetje geld is mooi meegenomen. Helaas voorlopig geen miljardenfilms maar we’ll take this loss... om de bioscopen ook een steuntje te geven. Maar nee...

David Mills

Avatar

@Darthmar.... ik ben wel geweest en ik vond het een fantastische film. En de paar filmkennissen die ik heb geproken vonden de film ook geweldig dus blijkbaar ligt het eraan in welke kringen je je begeeft. Het beste is gewoon zelf te gaan kijken en dan oordelen...je hoeft namelijk geen Nolan fan te zijn om een film goed te vinden, dat zou wel heel kortzichtig zijn. Wat heb je naast tijd en €9,00 te verliezen? Veel plezier

And...Action

Avatar

Nou, tijd is anders het meest kostbare wat iemand heeft. Tijd geven aan of voor iets is het grootste geschenk wat je kan geven.

Billybizar

Avatar

Net goed dat het een flop wordt. Als deze bagger de bioscoop moet redden...

MikeyMo

Avatar

Ze kunnen het nu alsnog toch als een VOD uitbrengen?

SunChaser

Avatar

Tenet is een film die je meerdere keren moet zien om m t waarderen

Mensen nemen misschien 1x het risico maar niet per se vaker.

Onderdoor

Avatar

Ik heb de film niet gezien, maar een beetje raar in corcorona tijd flop te noemen.

Valentino

Avatar

Het was gewoon al bekend dat Tenet de enige grote release van WB zou worden dit jaar. En dus dat Wonder Woman en Dune verplaatst zouden worden om geen ‘concurrentie’ te zijn voor Tenet.
Dan heeft iedereen gewoon een aantal maanden de tijd om rustig de film te bezoeken, wat ook al best aardig gaat nu de wereldwijde omzet de 150 miljoen is gepasseerd.

En tja Mulan zou ik niet eens mee willen vergelijken. Gewoon sneu wat Disney doet. Je moet nu een duurder abonnement nemen dan een bioscoopkaartje kost en niet echt fair naar de bioscopen toe.

Valentino

Avatar

@Darthmar. Tenet is echt een hele goede film. Wat jij schetst was je kennissen er van vonden heb ik wel meer gehoord. Maar wel eigenlijk alleen van andere die gewoon de film niet snapte en daarom dus eigenlijk maar een slechte film vonden.

STYD

Avatar

Centr1no: right ????, daar zal het vast aan liggen. Naar de bios gaan waar de 1,5 meter juist wel netjes gevolgd wordt.

Je kan je beter druk maken om het volk dat hutjemutje naast elkaar in de winkelstraten lopen

Toinie

Avatar

Misschien als FilmTotaal iets meer feiten laat zien gaat dit over het bedrag in Amerika, daar waar op dit moment nog de meeste lockdowns zijn. Totale opbrengst zit al ruim tegen de 140 milj. Iets met sensatie/komkommer tijd, redactie?

https://www.boxofficemojo.com/releasegroup/gr418796037/?ref_=bo_rl_su

horizon

Avatar

Gewoon TENET tot December in de bioscoop laten draaien.

En de film was beter dan verwacht. Nolan wisselt zo steeds netjes af tussen goed en redelijk.

Gigan72

Avatar

^
WB ziet Tenet als een flop
En dat is hun eigenschuld ook die van Nolan die moest kosten wat het kost Tenet nu uitbrengen.
Als ze Tenet hadden verzet naar volgend jaar was dat beter geweest.

centr1no

Avatar

STYD "right ????"
Juist????
Ik zeg toch vrij duidelijk 'dingen willen doen' en niet 'naar de bios gaan'.

Civilian Supreme

Avatar

Ik heb er totaal geen moeite mee als een film vaag is of moeilijk te begrijpen maar in dit geval vond ik het simpelweg niet boeiend genoeg. Een hoop geleuter en saaie scenes die opgeleukt werden met een goede soundtrack. In mijn beleving was er geen scene zonder achtergrondmuziek, een beetje overdone dus. Wel zaten er een paar gigantisch mooi gefilmde scenes tussen maar mooie beelden en een adrenalineverhogende soundtrack is niet genoeg. Meerdere momenten had ik zoiets van wat zijn ze nu eigenlijk aan het doen?
(En wie haalt het in zijn hoofd zo'n lange vrouw te casten?! Daardoor leek Washington nog net geen midget, kwam erg knullig over.)

De mensen waar ik mee was hadden precies hetzelfde en aan het andere publiek te zien zag ik niet veel vrolijke gezichten.
Dit is weer zo'n film met 2 kampen, of je vind hem geweldig of je vind het ruk. Daartussenin is geen optie.

Mothercopper

Avatar

Hahaha, ik voorspelde het al nadat ik de film had gezien.

eltorro

Avatar

Het enigste wat nu over de Noord Amerikaanse box office van Tenet bekend is dat WB vorig weekend heeft gezegd dat de film 20 opbracht. Daarnaast kunnen we pas over een maand of meer de conclussie trekken of de film wel of geen flop is. Dit zijn nu dus vooral onnodige sensatie artikellen.

Het is denk ik beter voor de bioscoop liefhebbers om te hopen dat Tenet veel geld blijft opbrengen.

neo123

Avatar

ik vond de film wel goed maar aan de andere kant had ik er ook wel iets meer van verwacht aangezien het 1 van de films was waar ik dit jaar het meest naar uitgekeken had. Gewoon weer terug in de bioscoop gaf ook wel weer een goed gevoel al vraag ik me wel serieus af hoe dit moet gaan komen in de toekomst. Bioscopen gaan het niet redden op 1 of 2 films tot ergens volgend jaar. Amerika is wat dat betreft toch al snel paranoïde dus die mijden de bios voorlopig nog wel ff.

A-Bat

Avatar

Tenet vond ik geweldig. Dit is een film die je op groot scherm moet zien. liefst op IMAX. Ga dit gewoon zien en laat je niet misleiden door al die negatieve reacties. Dit is tenminste een film die mij dagen heeft bezig gehouden. Lang geleden dat een film zo'n indruk op mij heeft gemaakt. Volgende week ga ik er nog eens naar toe! -Smiley face

Mothercopper

Avatar

@A-bat 2x naar dezelfde film als Tenet. Waste of money. En een film die jou dagen heeft beziggehouden? Dude, serious?

Arnold_FF7

Avatar

Dit was te verwachten aangezien je Celebs had die oproepen de film niet te gaan zien. Dat bioscopen in de VS bijna overal gesloten zijn, en de film nu niet echt iedereen aanspraak.

Daarnaast zal als ik Warner was niet te veel naar Disney kijken want 30 mil is ook niet veel aangezien de film wereldwijd be zichbaar is.

Bigds9fan

Avatar

De naam Tenet klikt nou niet echt super.

PickleRick

Avatar

Dit was inderdaad te verwachten. Ik vind het ook niet heel slim om in Corona tijd een film uit te brengen die €500 miljoen moet opbrengen om überhaupt uit de kosten te komen. Ik zou als studiobaas dan eerder wat experimenteren met kleinere lowbudget films die door het beperkte aanbod aan films mogelijk juist wel boven verwachting draaien. Ik zou Tennet dan gewoon 1,5 jaar op de plank laten liggen.

mh.5270

Avatar

Ben zelf zaterdag wezen kijken en zat toen ook met maar weinig andere mensen in de zaal. En op zaterdag om 20u is het toch wel prime time. Denk dat het idd nog te vroeg is om te verwachten dat veel mensen weer naar de bios gaan.

Uitstekende film trouwens, heb me er prima mee vermaakt.

xarkov

Avatar

Wat ook niet helpt is dat de film meh is.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Het is allemaal de schuld van Nolan, hij zette de studio onder druk en dringde er op aan.

Nou meneer Nolan neem dan ook de verantwoordelijkheid

Brent.Marvel

Avatar

Vette film maar ik snapte er helemaal niks van

NieuwsFilm

meest populair