Denis Villeneuve over zijn goddelijke zandworm in 'Dune'

De zandwormen in 'Dune' wordt een goddelijk wezens.

Eerder deze week verscheen de eerste trailer online voor de sciencefictionfilm Dune en daarin kregen we uiteraard ook een eerste indruk op de enorme zandwormen die leven op de planeet Arrakis.

Bekijk de afbeelding
In gesprek met Entertainment Weekly zei regisseur Denis Villeneuve (Arrival, Sicario) het volgende over hoe hij tot het ontwerp van de zandwormen kwam.


"Ik denk dat zodra je zegt: 'oké, laten we Dune maken' je meteen afvraagt: 'oké, hoe zit het met de worm?' Het is een fantastisch centraal wezen in het verhaal van Dune, dat enorme wezen dat in de diepe woestijn leeft. Dus toen we de worm aan het maken waren, probeerde ik een levensvorm te creëren waarvan je volledig zult denken dat het bestaat en kan overleven in dit land.

Het moet dus een enige prehistorische waarde hebben, want het leeft in de meest ruige omgeving. Het was veel dromen. We hebben de tijd genomen. Ik hou enorm van de worm die we hebben bedacht. Het was belangrijk voor mij om te begrijpen dat dit enorme wezen een ziel heeft en om te begrijpen dat het wordt vereerd als een 'goddelijke figuur'."



NieuwsFilm

meest populair