'Tenet' naar $200+ miljoen? Geheimzinnig gedoe Warner Bros.

'Tenet' naar $200+ miljoen? Geheimzinnig gedoe Warner Bros.

Tenet moet wel succesvol worden, anders dan helemaal géén nieuwe bioscoopfilms meer komende maanden...

Eind augustus debuteerde de mysterieuze thriller Tenet in de Nederlandse zalen en in de weken daarna verscheen de film van Christopher Nolan ook in onder meer de States en China. De opbrengst blijft stijgen, maar indrukwekkend is de score zeker niet.

Zeker in de States valt de opbrengst flink tegen. Ondanks dat toch redelijk wat zalen open zijn, blijft het grote publiek thuis uit angst besmet te worden met het coronavirus. Afgelopen weekend werd er volgens Variety niet meer dan 6,7 miljoen dollar opgehaald, nadat het premièreweekend bleef steken op zo'n 9,5 miljoen dollar.


Onduidelijkheid over cijfers
Volgens Variety delen Warner Bros. en ook Sony Pictures zeer summier de box office-resultaten met de business. Warner deelt slechts op weekbasis de opbrengsten in de States. Dit komt vermoedelijk doordat de dagopbrengsten bijzonder teleurstellend zijn.

Sony doet hetzelfde wat betreft de nieuwe release The Broken Hearts Gallery die in de States opende met 1,2 miljoen dollar op een vierde stek. Het matig delen van de cijfers zou andere studio's mogelijk irriteren, aangezien de complete industrie wil weten hoe het publiek reageert.

Amper grote publiekstrekkers
Wereldwijd staat Tenet nu op ruim 200 miljoen dollar en dit bedrag moet minimaal maal 2,5 gaan om op break-even uit te komen. Overigens lijkt de thriller sowieso aankomende vier weken vrij spel te hebben, aangezien er amper grote publiekstrekkers verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair