Jason Momoa prijst 'Dune' de hemel in

Jason Momoa prijst 'Dune' de hemel in

In vergelijking met deze film stellen zijn vorige projecten niet veel voor.

Afgelopen week werden we dan eindelijk getrakteerd op de eerste trailer van Dune, de nieuwste film van Denis Villeneuve. De eerste beelden werden warm onthaald en acteur Jason Momoa is ook helemaal weg van Villeneuve.

Momoa, die Duncan Idaho speelt in de film, is blockbusters wel gewend. Zo speelde hij al Aquaman in diverse DCEU films en wist hij ook hoge ogen te gooien als Khal Drogo in de Game of Thrones-serie. Toch zegt de 41-jarige acteur dat Dune veel grootschaliger is dan al zijn vorige projecten.

In zijn nopjes
Het is duidelijk dat Momoa zijn samenwerking met Villeneuve geweldig vindt: ''Waarmee kan ik Dune vergelijken? Dat is lastig, ik heb namelijk nog nooit met een regisseur aan een project van deze schaal gewerkt. Denis is een film-technische genie. Alle stunts en actiefilms waar ik in het verleden aan heb meegewerkt kunnen niet tippen aan wat Denis laat zien, verre van''.

''Ik heb meerdere van mijn scènes gezien. Ik ging na de opnames dan achter de camera staan en keek ze opnieuw met Denis en Greg [Fraser, de cameraman] en ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo'n indrukwekkende vecht-scenes gezien. Normaal gesproken zien de dingen die ik doe er niet zo gelikt uit. Dus bedankt Denis!''

Voldoende voor succes?
Het is natuurlijk niet vreemd dat een acteur zich positief uitlaat over een nog uit te komen project waar hij aan heeft meegewerkt, maar Momoa heeft al in veel films en series gespeeld die sterk zijn onthaald. Het feit dat Momoa Villeneuve dus de hemel in prijst en zo onder de indruk is van de film zou wel eens kunnen aanduiden dat Dune echt een nieuwe stap zal zijn in het science fiction genre.

Het is echter wel nog maar de vraag of de film het aan de box-office goed zal doen. Projecten zoals Aquaman en Game of Thrones zijn natuurlijk bekend bij het grote publiek, maar Dune is niet echt weggelegd voor mainstream media, net zoals Villeneuve's vorige film, Blade Runner 2049. Deze bijna 3 uur durende film mag dan wel sterk onthaald zijn, de box-office viel ietwat tegen.

Ondanks het feit dat Frank Herbert's Dune-boek een ongekende klassieker is, is het verhaal complex en heeft de coronacrisis ook gezorgd voor vertraging en reshoots en zou deze ook nog roet in het eten kunnen gooien wanneer de film over ongeveer drie maanden zal verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair