Algemeen

'Black Widow' uitgesteld; straks ook via premier access op Disney+ te streamen?

De film zou mogelijk niet in de bioscoop uitgebracht worden.

door Jim Pedd om 20:02 in Algemeen
Het speculeren kan beginnen. Wordt Black Widow de volgende titel die via premier access debuteert op streamingdienst Disney+? Het zou goed mogelijk kunnen zijn. In elk geval zoeken Disney en Marvel op dit moment naar een nieuwe releasedatum voor de film.

Mulan was de eerste film die zo werd uitgebracht op Disney+. En doet het naar het schijnt helemaal prima voor Disney. In een paar dagen tijd werd er wereldwijd 37,6 miljoen dollar verdiend, die helemaal naar Disney gingen omdat er nu geen bioscopen zijn die ook een graantje mee willen pikken.

Naar Disney+?
Maar mocht je de film Mulan willen streamen via premier access, moet je snel zijn. Dan heb je namelijk nog maar anderhalve maand de tijd. Op 2 november is de film namelijk niet meer te kopen. Pas een stuk later, op 4 december, is Mulan gratis te bekijken op Disney+. Gezien de einddatum waarop je Mulan niet meer via premier access kan zien, wordt nu gespeculeerd dat Disney+ straks ook exclusief Marvel-film Black Widow mag uitbrengen.

Een slimme tactiek van Disney, want zo worden nog veel meer mensen naar Disney+ getrokken, als dat echt de enige plek is waar je de film kan zien. Dan moet je dus ook zowel een abonnement op Disney+ afsluiten, als extra betalen voor de vervroegde streamingrechten.

Of toch niet?
Tegelijk stelt Variety op dit moment dat Black Widow in elk geval niet in november in de bioscoop gaat draaien. Marvel Studios zoekt op dit moment naar een nieuwe releasedatum, want de bioscoop is na de teleurstellende resultaten van Tenet geen optie voor de filmstudio.

Wat wel interessant is om mee te wegen verder, is dat Marvel Studios gewoonlijk een strakke planning hanteert. Alle films, en nu ook series, van Marvel Studios zijn aan elkaar verbonden. Daardoor betekent uitstel voor de ene film ook uitstel voor andere films en series. Meer uitstel voor Black Widow betekent dus mogelijk ook meer uitstel voor ander MCU-materiaal. En of Marvel dat ziet zitten is maar zeer de vraag.

Dat laatste leidt dan weer tot de voorzichtige vraag: zou de studio dan toch een release op Disney+ via premier access overwegen?

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

suicide squad lid

Avatar

er zijn weinige studio's die zeggen dat ze niet tevreden van de opbrengsten over een film

SunChaser

Avatar

Bios is 50/50 delen met de bios
Streamen is alles zelf houden

dus de helft opbrengst is hetzelfde

GreenHornet

Avatar

Bioscoop/Rental/Buy/Disney+ Premiere alles op dezelfde dag.
Laat de winst maar komen.

jeff1983

Avatar

Ze zoeken naar een nieuwe datum, oftewel volgende week horen we dat Black Widow naar Disney+ gaat. Marvel fans zullen zeggen dat de film in de bios gekeken moet worden, maar betalen toch wel om de film te kijken op Disney+

NieuwsFilm

meest populair