Algemeen

Liam Neeson bejubelt Jar Jar Binks-acteur uit 'Star Wars: The Phantom Menace'

Jar Jar Binks: het meest bespotte figuur uit Star Wars... Tegenwoordig is er veel meer steun.

door Bram de Groot om 08:28 in Algemeen
Sinds de release van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace is het personage Jar Jar Binks het meest bespotte figuur uit de Star Wars-historie en misschien wel de filmhistorie. De rol betekende einde oefening voor acteur Ahmed Best. De laatste jaren is er iets meer respect.

In gesprek met Radio Andy zei Liam Neeson recent dat hij de acteur tijdens de opnames bewonderde en enorm grappig vond. Hij vergelijkt Best met Eddie Murphy.


"Ahmed Best, die Jar Jar Binks speelde, kreeg veel kritiek, tot het punt dat het zijn carrière echt pijn deed. En ik moet zeggen toen ik die film aan het maken was, was hij waarschijnlijk een van de grappigste en meest getalenteerde gasten met wie ik ooit heb gewerkt.

Ik herinner me dat ik [mijn oude agent] belde en zei: 'Luister, ik denk dat ik net met de nieuwe Eddie Murphy heb gewerkt.' Dat geloof ik nog steeds. Mij is verteld dat Ahmed de afgelopen twee jaar naar een van die grote Star Wars-congressen was geweest... en de menigte werd wild en gaf hem een staande ovatie. Ahmed moest erom huilen. Het was iets prachtigs horen."

Wat vind jij? Ben jij het eens met de situatie dat het personage meer steun krijgt vanuit minimaal de Star Wars-fanbase? Of vind jij Jar Jar nog steeds een verschrikkelijk bedenksel van Star Wars-bedenker George Lucas?8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jens-Friso

Avatar

Zelf vindt ik Jar Jar best een grappig figuur.
Grappig feitje: Michael Jackson had van oorsprong overwogen om het personage te spelen.
Echter had hij dit niet gedaan omdat George, Jar Jar geanimeerd wilde hebben.

23VDV23

Avatar

Het was een verschrikkelijk personage, mede door de prominente rol. Star Wars heeft van begin af aan van die vreemde figuren gehad, dus het idee was verder niet vreemd. Alleen zou je Gungans moeten plaatsen in de categorie waar Jawa's of onlangs de Porgs in vielen: ze zijn onderdeel van de world building en hebben op een soort Disney manier iets geinigs, maar je moet er niet de hele tijd mee te maken hebben, want dan wordt het irritant. Die acteur kan daar verder ook niet veel aan doen. 'Fans' gaan daar ook gewoon veel te ver in. Die man voerde gewoon uit wat de grote George Lucas hem vroeg.

omniesbonsai

Avatar

Het was leuk
Je innerlijk kind in iedergeval wel

Goku32

Avatar

Ik vind jar Jar niet eens het slechtste van de star wars reeks dat was dat kind en de one dat later dark vader word

Sunspot

Avatar

Jar Jar sucked!

Ligt totaal niet aan die acteur natuurljik, was meer het uiterlijk, die stomme oren en zo, die irritante stem!

TearsinRain

Avatar

Ik vond Jar Jar een leuk personage en vraag me al vele jaren af waar de mensen zich zo druk over maken. Jar Jar is nog altijd beter uitgewerkt en minder irtitant dan talloze hoofdrolspelers in de laatste 2 Disney StarWars films.

Master Of Films

Avatar

Ik vind Nijntje veel leuker, liever en grappig dan Jar Jar. Maar goed, ik heb dan ook geen lage standaard.

Bigds9fan

Avatar

Valt wel mee. Vond Kylo Ren veel tenenkrommender.

NieuwsFilm

meest populair