Liam Neeson bejubelt Jar Jar Binks-acteur uit 'Star Wars: The Phantom Menace'

Liam Neeson bejubelt Jar Jar Binks-acteur uit 'Star Wars: The Phantom Menace'

Jar Jar Binks: het meest bespotte figuur uit Star Wars... Tegenwoordig is er veel meer steun.

Sinds de release van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace is het personage Jar Jar Binks het meest bespotte figuur uit de Star Wars-historie en misschien wel de filmhistorie. De rol betekende einde oefening voor acteur Ahmed Best. De laatste jaren is er iets meer respect.

In gesprek met Radio Andy zei Liam Neeson recent dat hij de acteur tijdens de opnames bewonderde en enorm grappig vond. Hij vergelijkt Best met Eddie Murphy.


"Ahmed Best, die Jar Jar Binks speelde, kreeg veel kritiek, tot het punt dat het zijn carrière echt pijn deed. En ik moet zeggen toen ik die film aan het maken was, was hij waarschijnlijk een van de grappigste en meest getalenteerde gasten met wie ik ooit heb gewerkt.

Ik herinner me dat ik [mijn oude agent] belde en zei: 'Luister, ik denk dat ik net met de nieuwe Eddie Murphy heb gewerkt.' Dat geloof ik nog steeds. Mij is verteld dat Ahmed de afgelopen twee jaar naar een van die grote Star Wars-congressen was geweest... en de menigte werd wild en gaf hem een staande ovatie. Ahmed moest erom huilen. Het was iets prachtigs horen."

Wat vind jij? Ben jij het eens met de situatie dat het personage meer steun krijgt vanuit minimaal de Star Wars-fanbase? Of vind jij Jar Jar nog steeds een verschrikkelijk bedenksel van Star Wars-bedenker George Lucas?



NieuwsFilm

meest populair