Celebrity

'Hagrid' neemt het op voor verguisde J.K. Rowling

De eerste acteur van de franchise die het voor haar opneemt.

door FilmTotaal om 15:40 in Celebrity
Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over Harry Potter schrijfster J.K. Rowling, die weer onder vuur ligt na een vermeend transfobe uitspraak. Eerder deze zomer was het ook al raak, toen Rowling het had over mensen die menstrueren. Destijds lieten de nodige Harry Potter en Fantastic Beasts acteurs, zoals o.a. Daniel Radcliffe, Emma Watson en Eddie Redmayne, weten het niet eens te zijn met de beroemde schrijfster. Deze keer neemt echter Robbie Coltrane (Hagrid) het wel voor haar op.

In Rowling's nieuwe boek, Troubled Blood, is er namelijk een cisgender moordenaar die zich als vrouw verkleedt. In een mum van tijd was de hashtag #RIPJKRowling overal te zien, maar de nu 70-jarige Coltrane vindt het allemaal te ver gaan.

Genoeg geweest
Coltrane, die Hagrid speelde in acht Harry Potter films, zegt het volgende: ''Ik weet niet waarom, maar er is een Twitter-generatie ontstaan die gewoon zit te wachten om zich beledigd te voelen. Ik denk niet dat zij de oorlog zouden hebben gewonnen''.

''Misschien klink ik nu als een kwade, oude man, maar ik vind dat ze moeten ophouden met zich aan te stellen, een beetje verstand moeten krijgen, rechtstaan en doorgaan met hun leven. Ik zal het hier maar bij laten, voordat ik ook een storm van kritiek over mij heen krijg. Daar heb ik niet zo veel zin in''.

NieuwsFilm

meest populair