Algemeen

Matt Reeves (The Batman) werkt mee aan avonturenfilm voor Netflix

De streaminggigant hoop een succesvolle franchise in handen te hebben.

door Wouter Drummen om 14:54 in Algemeen
Streaminggigant Netflix heeft de laatste paar maanden maar weinig nieuwe films weten te bemachtigen i.v.m. de coronacrisis, maar nu hebben ze toch weer een groot project weten te scoren.

Netflix gaat namelijk een verfilming maken van Andy McDermott's bestseller, The Hunt for Atlantis. Het project wordt geproduceerd door The Batman-regisseur Matt Reeves en vormt mogelijk het startschot van een franchise. Adam Kassan, o.a. bekend van End of Watch en Black Mass, werkt eveneens mee aan de film als producent.

Meerdere films?
The Hunt for Atlantis is het eerste deel in een reeks van vijftien avonturenromans. Het verhaal draait rond een briljante studente en een ex-soldaat van de Britse Special Air Service die op zoek gaan naar de legendarische stad Atlantis. Het script wordt verzorgd door Aaron Berg, o.a. bekend van The Incredible Hulk.

In de rest van de boekenreeks zoekt het duo onder meer koning Arthurs zwaard Excalibur, de Fontein van de Eeuwige Jeugd en de gouden stad El Dorado. Mocht de eerste film een succes blijken, dan wil Netflix ook rondom deze verhalen films maken.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Ik wacht nog steeds op het vervolg van Annihilation van een paar jaar geleden. Wat een topfilm was dat.. Anders dan toch de boeken maar eens lezen

Thiver

Avatar

Volgens mij heeft Alex Garland te kennen gegeven de overige boeken niet te willen verfilmen. Qua opbrengst was Annihilation sowieso een tegenvaller, dus een vervolg is zeer onwaarschijnlijk.

NieuwsFilm

meest populair