Waarom Tom Hardy NIET de nieuwe James Bond wordt

Waarom Tom Hardy NIET de nieuwe James Bond wordt

Is dit gerucht weer dikke onzin?

Afgelopen weekend verscheen het gerucht online dat niemand minder dan Tom Hardy zou hebben getekend om de nieuwe James Bond te spelen. Nu zou dit gerucht uiteindelijk waarheid kunnen zijn, maar het heeft er toch alle schijn van dat dit weer een zoveelste internet-gerucht is.

Er zijn meerdere redenen om aan te nemen dat Hardy niet de geheim agent gaat spelen vanaf Bond 26. Eén van die redenen is dat Hardy simpelweg al veel te bekend is bij het grote publiek. De meeste acteurs werden pas echt bekend nadat ze 007 gingen spelen. Denk maar aan Daniel Craig en Pierce Brosnan die hun faam vooral te danken hebben aan hun Bond-films.

Hardy is 43 jaar: te oud
Toen Craig in 2005 werd voorgesteld als de nieuwe James Bond was hij 37 jaar. Op dit moment is Hardy 43 jaar en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij snel als de nieuwe Bond wordt aangekondigd, aangezien nu en de aankomende tijd de aandacht moet liggen bij Craig en zijn afrondende film No Time to Die.

Als hij volgend jaar rond deze tijd wordt officieel aangekondigd zou worden, dan is hij 44 jaar en dan moet ook nog Bond 26 gemaakt worden. Mocht hij het vervolgens vijf films volhouden, dan zou hij zo'n 60 jaar zijn bij zijn afscheid als 007. Uiteraard is dit mogelijk, maar een jongere Bond lijkt een logischere keuze.

Te bekend van bestaande films en franchises
Op zich hoeft dit geen enorm probleem te zijn, maar dat Hardy ook te zien is als Venom en Mad Max zal ook niet in het voordeel werken. Dit nog los van de verplichtingen die deze franchises met zich mee kunnen brengen.

Ook kennen velen hem als Bane uit The Dark Knight Rises en heeft hij in de nodige andere grote films gespeeld. Uiteraard kan Eon Productions uitkijken naar een bestaande grote naam die juist al veel bekendheid heeft bij het grote publiek. En wie weet willen ze een verhaal vertellen over een ouder Bond. Desondanks zou het een verrassende keuze zijn.

Meer logische kandidaten
Kandidaten als James Norton, Sam Heughan, Jack Lowden en mogelijk nog Richard Madden lijken een logischere keuze dan Hardy. Zij zijn jonger en voor het grote publiek minder bekend. Of denk jij er anders over?

NieuwsFilm

meest populair