Featured

Waarom Tom Hardy NIET de nieuwe James Bond wordt

Is dit gerucht weer dikke onzin?

door Bram de Groot om 14:41 in Featured
Afgelopen weekend verscheen het gerucht online dat niemand minder dan Tom Hardy zou hebben getekend om de nieuwe James Bond te spelen. Nu zou dit gerucht uiteindelijk waarheid kunnen zijn, maar het heeft er toch alle schijn van dat dit weer een zoveelste internet-gerucht is.

Er zijn meerdere redenen om aan te nemen dat Hardy niet de geheim agent gaat spelen vanaf Bond 26. Eén van die redenen is dat Hardy simpelweg al veel te bekend is bij het grote publiek. De meeste acteurs werden pas echt bekend nadat ze 007 gingen spelen. Denk maar aan Daniel Craig en Pierce Brosnan die hun faam vooral te danken hebben aan hun Bond-films.

Hardy is 43 jaar: te oud
Toen Craig in 2005 werd voorgesteld als de nieuwe James Bond was hij 37 jaar. Op dit moment is Hardy 43 jaar en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij snel als de nieuwe Bond wordt aangekondigd, aangezien nu en de aankomende tijd de aandacht moet liggen bij Craig en zijn afrondende film No Time to Die.

Als hij volgend jaar rond deze tijd wordt officieel aangekondigd zou worden, dan is hij 44 jaar en dan moet ook nog Bond 26 gemaakt worden. Mocht hij het vervolgens vijf films volhouden, dan zou hij zo'n 60 jaar zijn bij zijn afscheid als 007. Uiteraard is dit mogelijk, maar een jongere Bond lijkt een logischere keuze.

Te bekend van bestaande films en franchises
Op zich hoeft dit geen enorm probleem te zijn, maar dat Hardy ook te zien is als Venom en Mad Max zal ook niet in het voordeel werken. Dit nog los van de verplichtingen die deze franchises met zich mee kunnen brengen.

Ook kennen velen hem als Bane uit The Dark Knight Rises en heeft hij in de nodige andere grote films gespeeld. Uiteraard kan Eon Productions uitkijken naar een bestaande grote naam die juist al veel bekendheid heeft bij het grote publiek. En wie weet willen ze een verhaal vertellen over een ouder Bond. Desondanks zou het een verrassende keuze zijn.

Meer logische kandidaten
Kandidaten als James Norton, Sam Heughan, Jack Lowden en mogelijk nog Richard Madden lijken een logischere keuze dan Hardy. Zij zijn jonger en voor het grote publiek minder bekend. Of denk jij er anders over?

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Hoe goed ik Hardy als acteur ook vind, ik zou het wat teleurstellend vinden als hij de nieuwe Bond wordt. Bij Craig was het inderdaad verfrissend omdat hij relatief onbekend was. In ieder geval bij het grote publiek. Hardy is een household name. Verras ons nou eens. Wees creatief aub.

Jaws

Avatar

Laat Madden het maar proberen. goede acteur met de juiste uitstraling

Overlord

Avatar

Ik dacht eerst neem dan Logan Marshall Green, maar die is maar een paar maandjes jonger.

Decepticon

Avatar

Richard Madden vind ik ook een goede keuze, heeft inderdaad de uitstraling en is ook nog jong.
Sam Claflin lijkt me ook een goede keuze, is relatief onbekend en heeft imo ook de goede uitstraling en is net als Madden 34 jaar.

Orko

Avatar

Ik geef mijn stem aan James Norton. Vond hem prima in McMafia.

Rutherford

Avatar

Gelukkig valt Bond niet onder Disney of het werd een vrouw.

GreenHornet

Avatar

liever een acteur die geen grote naam heeft.
Ik ben ook voor Madden.

Pim001

Avatar

Hardy is gewoon de beste acteur die bond neerkan zetten, dat is belangrijk! Ik snap niet dat iedereen zo bezig is met leeftijd bekendheid ect. Het gaat om de geloofwaardigheid vd rol als James bond en hardy is gewoon een hele goede acteur!!

Artificialis

Avatar

We zijn weer gefopt hoor. Tom Hardy wordt toch niet de nieuwe James Bond! Of toch wel? Of toch niet? De genoemde argumenten ben ik het overigens wel mee eens. Het liefst een jongere en onbekendere acteur als opvolger voor de rol. En ik vind hem überhaupt niet passen.

RobzZ01

Avatar

Zou persoonlijk Ben Barnes (van Marvel’s The Punisher) ook een sterke keuze vinden!

Hiss

Avatar

Volgende Bond wordt....Daniel Craig. Want hij gaat er nog eentje doen blijft mijn voorspelling.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Volgens Bond wordt....Daniel Craig. Want hij gaat er nog eentje doen blijft mijn voorspelling."
Ik hoop in november 2020. Of is dat te vroeg?

Hiss

Avatar

^ 12 november 2020 om precies te zijn. Dit kan ook niet anders want het is dan de verjaardag van Lange Frans. Lange Frans stuurt namelijk in het geheim de filmindustrie aan.

Master Of Films

Avatar

Hope for the best dat een Craig Bond over 2 maanden.

Civilian Supreme

Avatar

Mag ik het zeggen? Hou nu eens op met dit langzamerhand een Screenrant 2.0 te laten worden, die heeft ook continu berichten als, waarom die acteur/actrice dat niet wordt, 5 redenen waarom wel, 5 redenen waarom niet, gerucht hier, gerucht daar, fan art, 10 nieuwsberichten over hetzelfde onderwerp alleen in een ander jasje enz.
Hou gewoon lekker je eigen identiteit, dit is helemaal niet nodig.
Waarom ik het zo goed weet van Screenrant? Toen ze net begonnen volgde ik ze ook al en zag dat het al snel tot datgene kwam waar ze nu al jaren mee bezig zijn. Zelf nieuws verzinnen.

Onomatope

Avatar

Thx civilian! Terechte comment

Onomatope

Avatar

Thx civilian! Terechte comment

Movieman2018

Avatar

Jammer, maar begrijpelijk. Hardy is een Gem van acteur tussen alle acteurs. Elle rol die hij opzich neemt, wordt fenomenaal geacteerd, mede dankzij zijn charisma en veelzijdige acteerprestaties. Een jonge acteur lijkt idd een logische keuze als men het heeft over meerdere films.

Vullein

Avatar

Ik vind het grappig hoe Jim mij "redelijk betrouwbaar" noemt in zijn artikel, maar dan heb je deze artikel van Bram dat letterlijk gewoon The Guardian's/Esquire's artikel vertaald naar het Nederlands is, en het gaat over hoe ze denken dat Tom Hardy eigenlijk niet James Bond wordt.

NieuwsFilm

meest populair