Algemeen

'Mulan' maakt dramatische val in Chinese box-office

Toch niet het gehoopte resultaat voor Disney...

door Niels van Arkel om 17:03 in Algemeen
Disney maakte bekend een live-action versie van de populaire animatiefilm Mulan te maken met één ding in het achterhoofd: De film moet in China een succes worden.

Dat valt vies tegen voor Disney: In de tweede week valt het box office resultaat terug met maar liefst 72%, van een teleurstellende 23 miljoen in het openingsweekend tot 6,5 miljoen in het tweede weekend.

Bioscoop
De film heeft in de landen waar zij in de bioscoop draait nu 57 miljoen euro verdient en dat is zeer mager. De film heeft namelijk ongeveer 200 miljoen gekost. Uiteraard zijn de Disney+ cijfers daar nog niet in meegenomen.

Investor's Event
Over die Premier Access-cijfers doet Disney nog zeer geheimzinnig, wat zijn nu precies de cijfers? Daar gaan we waarschijnlijk meer over horen in het volgende Investor's Event, dat op 7 oktober plaats gaat vinden. Daar krijgen we waarschijnlijk ook te horen wat het lot is van Black Widow en Soul.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Luizelgespuizel

Avatar

Goed nieuws, hoe harder dit flopt hoe beter.

kokosnoot

Avatar

Niet echt een verrassing!

Master Of Films

Avatar

Investors Day event. Zelfs voor de investeerders en aandeelhouders houdt Disney een event. Het is dan ook een echte Magic bedrijfje.

Thiver

Avatar

Ik vraag me af of dit filmproject überhaupt kans van slagen had in China. De gelijknamige animatiefilm was daar in de jaren negentig niet bepaald een succes, dus je hebt als Disney niet het nostalgiefundament dat andere recente remakes in de VS en Europa hadden. En dat de film is gemaakt als een typische wuxia is bewonderenswaardig, maar daar worden er in China al volop van gemaakt.
Stel dat Hollywood een oorlogsfilm maakt die zich afspeelt in Nederland tijdens de Duitse bezetting. Zou dat dat hier dan een succes worden? Ik denk dat veel Nederlanders zo'n film links zouden laten liggen. Enerzijds omdat ze het als vreemd ervaren dat Amerikaanse acteurs in het Engels Nederlandse personages vertolken, anderzijds omdat we hier toch al geen gebrek aan dit soort films hebben.

Dotnet

Avatar

Vind hem persoonlijk dramatisch slecht omdat de film niet overtuigend is. Slechte uitvoering die op alle vlakken te wensen laat.

Goku32

Avatar

Ja logisch omdat het geen mulan films is. Niks klopt in de film, dat is gewoon slecht gedaan alles van de muziek tot het acteer werk

kokosnoot

Avatar

Als je zo graag de Chinese markt op wilt is een Chinese plotschrijver en regisseur wel handig.

Nou ja ze kan altijd nog de Side kick van The Hulk worden.

centr1no

Avatar

Goku32 "Ja logisch omdat het geen mulan films is."
Ik heb het je al eerder gevraagd; wat is in jouw ogen een Mulan film?
Deze film heeft een karakter dat Mulan heet en het volgt grotendeels de originele ballade van Mulan.

NieuwsFilm

meest populair