Vierde 'Has Fallen': clash tussen titanen?

De Gerard Butler-filmreeks zou zomaar twee grote acteurs tegenover elkaar kunnen zetten.

Van regisseur Ric Roman Waugh (Shot Caller) verscheen verleden jaar Angel Has Fallen, het tweede vervolg op Olympus Has Fallen uit 2013. De filmreeks rond met name het personage Mike Banning van Gerard Butler moet nog meer delen krijgen en in deel vier kunnen we een clash tussen twee grote acteurs verwachten.

Dit is in ieder geval de wens van Waugh die op dit moment werkt aan deel vier. "Ik ben helemaal klaar voor een volgende Has Fallen. We hebben het nu over scripts en verhaallijnen. Ik wil Mike Banning zien met zijn twee vaders," aldus Waugh over wat hij wil zien in de volgende film.

Twee vaders tegenover elkaar
"Ik bedoel, in Angel Has Fallen zie je hem met twee vaders omgaan, maar je hebt de twee vaders nooit in dezelfde kamer gezien. Wat is er nou leuker om Nick Nolte en Morgan Freeman in dezelfde kamer te zetten en dat we ze Gerry Butler gewoon kapot te laten schoppen? Dat zou grappig zijn. Dus ja, ik ben er helemaal voor als we die weg inslaan," aldus Waugh tegenover Den of Geek.

De drie reeds verschenen films werden allemaal wisselend ontvangen, maar doen het als snelle actiefilms goed bij het (thuis)publiek. Gezamenlijk kostten de films zo'n $170 miljoen om te maken en leverden $523,5 miljoen aan de wereldwijde box office.

Toekomst Fallen
Er moeten nog eens drie films gemaakt worden en er wordt gedacht aan het maken van spin-off series voor op televisie. Overigens zouden deze niet per se Engelstalig hoeven zijn, aangezien de films het goed doen in uiteenlopende markten.

NieuwsFilm

meest populair