Humor

Bizar: China misbruikt 'Transformers' in explosieve propagandafilm

Op zich best leuk gedaan: maar dit zou je niet van de Chinese overheid verwachten.

door Bram de Groot om 22:30 in Humor
Vele actie- en oorlogsfilms uit Hollywood bevatten scènes met indrukwekkende explosies en uiteraard is de bekende regisseur Michael Bay een van de specialisten in het maken van explosieve scènes. Klaarblijkelijk viel dit ook op in China.

De Chinese luchtmacht People's Liberation Army Air Force heeft namelijk een ondertussen verwijderde promotiefilm gemaakt waarin wordt getoond dat er wordt beschikt over langeafstandsraketten. Misschien is dit ook daadwerkelijk zo, maar ze gebruikten onder meer beelden uit Hollywoodfilms en dan uiteraard die van Bay.

Transformers en meer films
In de beelden zien we korte explosieve scènes uit films als Bay's Transformers: Revenge of the Fallen uit 2009 en The Rock uit 1996, maar ook uit Oscarwinnaar The Hurt Locker uit 2008 van regisseur Kathryn Bigelow.

Hieronder zie je een snelle vergelijking van de beelden uit de promovideo en uit de bovengenoemde films. Zoals gezegd is de complete video 'The god of war H-6K goes on the attack!' ondertussen verwijderd, maar die zweeft vast ook nog ergens rond mocht je interesse hebben.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Dat Chinezen niet creatief zijn wisten we al langer toch. Alles wordt gekopieerd daar.

Draven

Avatar

Zoals gezegd is de complete video 'The god of war H-6K goes on the attack!' ondertussen verwijderd, maar die zweeft vast ook nog ergens rond mocht je interesse hebben.


Gewoon op youtube:

Master Of Films

Avatar

Wel komisch dat het woordje "Liberation" in People's Liberation Army Air Force staat. Sowieso is de naam People's Republic of China enorm discutabel. Maar goed, China heeft andere normen en waarden. Zelfs op je Chinese bord kan je zelfs je huiskat verwachten als diner. Smiley face

Indy5

Avatar

Of gewoon gejat.China is gewoon een dictatuur.

don lukas

Avatar

China = fake = dangerous.

NieuwsFilm

meest populair