Algemeen

'No Time to Die' doet vrouwen dan eindelijk recht aan

Voor het eerst in de franchise...

door Jim Pedd om 20:06 in Algemeen
No Time to Die doet vrouwen recht aan. Waar de franchise bepaald niet bekend staat om sterke vrouwelijke personages, brengt Bond 25 daar verandering in. Dat belooft actrice Lashana Lynch, die de rol van de nieuwe 007 speelt.

In No Time to Die is James Bond namelijk met pensioen. Hij leeft een teruggetrokken leven in Jamaica. Maar als Felix Leiter zich bij Bond meldt met een hulpvraag, komt hij toch weer terug. Samen jagen ze op een nieuwe schurk, Safin, die een catastrofale nieuwe technologie heeft ontwikkeld en een connectie heeft met de geliefde van Bond, Madeleine Swann. Onderweg zal Bond het pad kruisen van Lynch, die de rol van Nomi speelt. En er is een CIA-agent met de naam Paloma.

Sterke vrouwen
"Ik denk dat als je kijkt naar de agency van vrouwen tegenwoordig, je ziet dat ze ook spelen hoe ze zichzelf voelen: volledig authentiek en ook zeker van het feit dat ze goed genoeg zijn als zichzelf," begon Lynch.

"Je ziet dat doorsijpelen in de personages, zowel in de vrouwen die al bestaan in de franchise, als in de nieuwe personages zoals die van mijzelf. Je voelt echt een empowerment als je naar je werk gaat, maar ook het belang om dit aan jongere generaties te laten zien."

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Zolang het maar geen nieuwe traditie wordt want ik vind het nog steeds belachelijk voor mij moet james bond gewoon een man blijven geef vrouwen maar hun eigen spion heldin maar kom niet aan 007

adofmirosch

Avatar

Het zal me niks verbazen als Bond (James Bond) in dit deel de damsel in distress is.

GreenHornet

Avatar

ik hoop dat ze sterft op het eind van de film er is maar 1 Bond. dat is 007 JB.

Master Of Films

Avatar

Adofmirosch "Het zal me niks verbazen als Bond (James Bond) in dit deel de damsel in distress is."
Anno 2020 moet men immers dat schreeuwerige Twitter schapen zeer tevreden stellen. Let wel. De echte James Bond fans zitten daar niet tussen.

Drogodracarys

Avatar

Wat is dat voor artikel en Eva Green dan ??? lashana komt nog niet eens aan haar hielen en zal dat in no time to die ook niet kunnen, ben ik nu al van overtuigd.

Remi-the-artist

Avatar

Waarom moeten er steeds vrouwelijke versies zijn van mannelijke helden? Dit is echt niet meer of minder feministisch alleen omdat 007 nu opeens een vagina heeft????. Ik ben zelf een vrouw en de meeste van mijn favoriete personages zijn mannen. We weten al lang dat vrouwen ook sterk kunnen zijn ik verschillende manieren dus het is niks nieuws.

Ik hoop niet dat het zo blijft. Wat is er mis met mannelijke superhelden? Of met vrouwelijke superhelden die hun eigen film/serie hebben? Ik hoop dat het nog goed komt maar ik vrees het ergste.

RoberPaulsen

Avatar

Recht aan -> aanrecht.
Ik snap hem

kokosnoot

Avatar

Ik vond in A View to a kill, Grace Jones toch best wel een sterke vrouw lol. Ik vind alles prima zolang alle acteurs zich maar aan het plot houden van de film. Verder associeer ik James Bond 007 toch met een male role.

Sunspot

Avatar

Alsof mensen voor haar naar de bios gaan, dan moet ze wel echt badass zijn, maar lijkt me sterk.

En hoop dat JB geen pussy is in deze film, of komende films.

Bigds9fan

Avatar

Izabella Scorupco, Famke Janssen en Michelle Yeoh waren haar al voor.

En die waren allemaal knapper. Moest even opzoeken wie dat mens was.

Eh laat maar.????

NieuwsFilm

meest populair