'No Time to Die' doet vrouwen dan eindelijk recht aan

Voor het eerst in de franchise...

No Time to Die doet vrouwen recht aan. Waar de franchise bepaald niet bekend staat om sterke vrouwelijke personages, brengt Bond 25 daar verandering in. Dat belooft actrice Lashana Lynch, die de rol van de nieuwe 007 speelt.

In No Time to Die is James Bond namelijk met pensioen. Hij leeft een teruggetrokken leven in Jamaica. Maar als Felix Leiter zich bij Bond meldt met een hulpvraag, komt hij toch weer terug. Samen jagen ze op een nieuwe schurk, Safin, die een catastrofale nieuwe technologie heeft ontwikkeld en een connectie heeft met de geliefde van Bond, Madeleine Swann. Onderweg zal Bond het pad kruisen van Lynch, die de rol van Nomi speelt. En er is een CIA-agent met de naam Paloma.

Sterke vrouwen
"Ik denk dat als je kijkt naar de agency van vrouwen tegenwoordig, je ziet dat ze ook spelen hoe ze zichzelf voelen: volledig authentiek en ook zeker van het feit dat ze goed genoeg zijn als zichzelf," begon Lynch.

"Je ziet dat doorsijpelen in de personages, zowel in de vrouwen die al bestaan in de franchise, als in de nieuwe personages zoals die van mijzelf. Je voelt echt een empowerment als je naar je werk gaat, maar ook het belang om dit aan jongere generaties te laten zien."

NieuwsFilm

meest populair