Algemeen

'Justice League' van Zack Snyder blijkt veel meer te kosten dan tot nu toe gedacht

De regisseur heeft een behoorlijk budget gekregen van HBO Max om zijn project af te maken.

door Jeffrey Kouters om 14:41 in Algemeen
Eerder vandaag werd bekend dat Zack Snyder toch opnieuw achter de camera zal kruipen om extra opnames te kunnen maken voor zijn versie van Justice League. Nu heeft The Wrap ook het nieuwe kostenplaatje naar buiten gebracht wat hangt aan de Snyder Cut.

Filmmedia berichtten in eerste instantie dat Zack Snyders' Justice League zo'n 20 tot 30 miljoen zou kosten om in elkaar te zetten. Dat geld zou vooral besteed worden aan het afmaken van de visuele effecten en het opnemen van aanvullende dialogen met de cast. Er werd in de eerdere berichten ook nadrukkelijk vermeld dat Snyder geen nieuwe beelden mocht opnemen voor zijn Justice League-bewerking waar DC-fans jarenlang om smeekten.

Flink duurder dan gedacht
Voormalig HBO Max-baas Bob Greenblatt claimde later echter dat de #SnyderCut veel meer geld zou kosten dan die 20 tot 30 miljoen. "Ik zou willen dat het bij die 30 miljoen bleef", zei hij in een interview. The Wrap heeft nu een update over het geschatte productiebudget naar buiten gebracht. Volgens de site heeft Snyder in totaal zo'n 70 miljoen dollar gekregen van HBO Max om zijn project, dat zal worden uitgebracht als een miniserie, af te ronden.

Totaalrekening
Dat kan maar een ding betekenen: HBO Max heeft veel vertrouwen in het project en hoopt veel nieuwe abonnees binnen te halen met Zack Snyders' Justice League. Toch praten we hier over bizar veel geld, zeker omdat de kans niet groot lijkt dat er een tweede deel komt. De bioscoopversie van Justice League kostte al 300 miljoen om te maken en daar komt nu dus nog eens 70 miljoen bij voor Snyders' versie.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ze kunnen beter de film ook in de bioscoop laten draaien.

Robbepost

Avatar

^Ja want dan stroomt de poen binnen?
En dan laten concureren met legio andere blockbusters?
Ik denk dat de massa niet eens weet wat er allemaal is gebeurd omtrent deze film en zich afvragen huh...... weer een JL film?

Die blije versie 300 miljoen........ en wat ziet de CGI er daar slecht uit zeg. Doet gewoon pijn.
Komt natuurlijk doordat Whedon het grootste deel opnieuw heeft opgenomen, maar voor een film van dat formaat kan die CGI echt niet.

STYD

Avatar

Wel slim van HBO Max. Als dit een hit gaat worden dan kan ik niet wachten wat voor mini series er nog meer gaan komen.

Marklar

Avatar

Verrassend!

Gaat toch nergens over dit. Kan me niet voorstellen dat dit echt goed gaat worden.

Civilian Supreme

Avatar

Slim van Snyder, dit wist hij natuurlijk al lang maar hij dacht eerst de studio overtuigen dat ik 'maar' 30 miljoen nodig heb en nu kunnen ze toch niet meer terug.

NieuwsFilm

meest populair