'Justice League' van Zack Snyder blijkt veel meer te kosten dan tot nu toe gedacht

'Justice League' van Zack Snyder blijkt veel meer te kosten dan tot nu toe gedacht

De regisseur heeft een behoorlijk budget gekregen van HBO Max om zijn project af te maken.

Eerder vandaag werd bekend dat Zack Snyder toch opnieuw achter de camera zal kruipen om extra opnames te kunnen maken voor zijn versie van Justice League. Nu heeft The Wrap ook het nieuwe kostenplaatje naar buiten gebracht wat hangt aan de Snyder Cut.

Filmmedia berichtten in eerste instantie dat Zack Snyders' Justice League zo'n 20 tot 30 miljoen zou kosten om in elkaar te zetten. Dat geld zou vooral besteed worden aan het afmaken van de visuele effecten en het opnemen van aanvullende dialogen met de cast. Er werd in de eerdere berichten ook nadrukkelijk vermeld dat Snyder geen nieuwe beelden mocht opnemen voor zijn Justice League-bewerking waar DC-fans jarenlang om smeekten.

Flink duurder dan gedacht
Voormalig HBO Max-baas Bob Greenblatt claimde later echter dat de #SnyderCut veel meer geld zou kosten dan die 20 tot 30 miljoen. "Ik zou willen dat het bij die 30 miljoen bleef", zei hij in een interview. The Wrap heeft nu een update over het geschatte productiebudget naar buiten gebracht. Volgens de site heeft Snyder in totaal zo'n 70 miljoen dollar gekregen van HBO Max om zijn project, dat zal worden uitgebracht als een miniserie, af te ronden.

Totaalrekening
Dat kan maar een ding betekenen: HBO Max heeft veel vertrouwen in het project en hoopt veel nieuwe abonnees binnen te halen met Zack Snyders' Justice League. Toch praten we hier over bizar veel geld, zeker omdat de kans niet groot lijkt dat er een tweede deel komt. De bioscoopversie van Justice League kostte al 300 miljoen om te maken en daar komt nu dus nog eens 70 miljoen bij voor Snyders' versie.

NieuwsFilm

meest populair