Waarom 'National Treasure 3' er nooit kwam

Een tweede vervolg op 'National Treasure' kwam er uiteindelijk niet.

In 2004 kwam National Treasure uit en in 2007 verscheen het vervolg National Treasure: Book of Secrets. In beide avonturenfilms zagen we Nicolas Cage in de hoofdrol. Een derde deel verscheen uiteindelijk nooit. Maar waarom niet?

Producent Jason Reed sprak met Collider over de nooit gemaakte film. "Ik heb mijn uiterste best gedaan om National Treasure 3 op de kalender te krijgen. Ik hou van die films. Ik heb daar vanaf het begin aan gewerkt," aldus Reed die ook duidelijk maakt dat Disney de films nooit als een franchise zag.

Geen franchiseformule
"Hoewel de films buitengewoon succesvol waren en een hele sterke fanbase hadden, heeft het bedrijf er nooit als franchise van kunnen profiteren. Het was meer een film met een vervolg en National Treasure 3 zou weer een vervolg zijn geweest," zei Reed die eraan toevoegde dat Disney de films nooit als attractie heeft kunnen verwerken in de Disney-parken.

Maar nu is wel de tijd voor een volgende stap aldus Reed en dat komt goed uit aangezien het derde deel geschreven wordt door Bad Boys for Life-scriptschrijver Chris Bremner en een serie in ontwikkeling zou zijn voor Disney+.

NieuwsFilm

meest populair